A 296 GTB bemutatása óta még nem telt el egy év sem, máris itt a hathengeres plug-in hibrid sportautó nyitható tetős változata Ferrari 296 GTS néven.

A Ferrari kínálatában a legtöbb modellnek van nyitható tetős változata, így a belépőmodellnek számító Roma párja a Portofino M, de a középmotoros F8 Tributo és a maranellói márka legújabb szupersportautója, az SF90 Stradale is kapható Spider kivitelben. A plug-in hibrid 296 GTB-nek eddig nem volt nyitható tetős testvére, de most megérkezett.

Az újdonság a hagyományok szerint a 296 GTS nevet kapta a Gran Turismo Spider rövidítése után.

A motorja, mint a 296 GTB-nek, ezúttal is a középre épített 3 literes biturbó V6-os, ami önmagában is 663 lóerőre képes. A 167 lóerős elektromotorral együtt a kombinált teljesítménye 830 lóerő lett, a maximum nyomatéka 740 Nm.

A 296 GTS tetejét gombnyomásra lehet lenyitni 14 másodperc alatt, 45 km/órás sebességig akár menet közben is.

A tetőszerkezet 100 kilogrammot dobott rá a tömegére, de 1570 kilogrammal még nem túl nehéz ahhoz, hogy 2,9 másodperc alatt gyorsuljon százra, a kétszázat 7,6 másodperc alatt érje el (a 296 GTB-nek egyébként 7,3 másodperc kell hozzá).

Az újdonság végsebessége 330 km/óra feletti, és akinek ez sem elég, a Spidert is választhatja az Assetto Fiorano csomaggal,

amihez a versenypályára szánt futómű és fejlettebb aerodinamika csomag jár, nagyobb leszorítóerővel. A tömeg növekedését pedig a szénszálas anyagból készült elemek mérsékelik ezen a kivitelen.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Aki büntetőfékezik, ne lepődjön meg, hogy ez lesz a vége