A Ferrari hamarosan leleplezheti az első szabadidő-autóját, legalábbis ennek előzeteseként mutatta meg a Purosangue első fényképét.

Lehet tudni már egy ideje, hogy a Ferrari is beszáll a szabadidő-autók kategóriájába, abba a szegmensbe, ami óriási sikert hozott már több hagyományos sportautó-gyártónak is, mint a Porsche, a Maserati és a Lamborghini, vagy újabban az Aston Martin.

A Ferrari azt már korábban elárulta, hogy Purosangue lesz az új modell neve, most pedig megmutatták az első fényképét.

A sejtelmes képről azonnal látszik, hogy egy magas építésű crossover modellről van szó, ami egészen különleges fényszórókat kapott. A Ferrari szerint az újdonság formája nagyon különbözik majd a többi modellétől, de azért ismerős is lehet néhány stíluseleme a legutóbb bemutatott sportautójuk, a Roma karosszériájáról.

Kombi után crossover

A Ferrari szabadidő-autója nem is olyan nagy szentségtörés, mint amilyennek látszik, hiszen a márka kínálatában már megjelentek a praktikusabb modellek. A Purosangue, amelynek neve tiszta vért jelent olaszul, az FF és a GTC4Lusso utódjának tekinthető, ez a két modell kombiszerű karosszériával, praktikus hátsó ülésekkel és összkerékhajtással hozott új színt a kínálatba.

Az újdonság hajtásláncáról még semmit sem lehet tudni, de arra biztosan számíthatunk, hogy az FF és a GTC4Lusso után a Purosangue is összkerékhajtású lesz. A Ferrari legújabb modelljei, az SF90 és 296 GTB után pedig nem lepődnénk meg rajta, ha plug-in hibrid hajtásláncot kapna, még ha nem is a 12 hengeres motorral, de legalább a V6-ossal.

Ez is érdekelhet:

Az új Daytonával ismét fantasztikusat alkotott a Ferrari

A V12-es középmotoros szupersportautó már a bemutatója előtt elfogyott.

És ezt olvastad már?
Hogyan válassz olyan gépházat, ami bírja a strapát? Segítünk
További cikkeink a témában