Arról a bizonyos Szingapúri Nagydíjról beszélt a csapatfőnök.

Sebastian Vettel egyetlen futamgyőzelmét a 2019-es idényben a Szingapúri Nagydíjon szerezte, a négyszeres világbajnok 392 nap után állhatott ismét a dobogó legfelső fokára.

Ehhez az kellett, hogy a Ferrari a németet részesítse előnyösebb stratégiában, aki csak ennek köszönhetően tudta megelőzni a pole-ból rajtoló és az élen autózó Leclerc-t és az akkor második helyen száguldó Max Verstappent.

És bár Szingapúrban összejött a maranellóiak kettős győzelme – ez volt az első és az utolsó 2019-ben –, meglehetősen fagyossá vált a hangulat az olasz istállónál a történtek miatt. A Ferrari, pontosabban Mattia Binotto csapatfőnök pedig most bevallotta, hagyták nyerni Vettelt:

„Kulcsfontosságú volt számára a szingapúri siker, de nemcsak maga a győzelem, hanem a csapatba vetett bizalom is. (...) Azt hiszem ez így volt helyes, jó döntést hoztunk jó időben, amikor hagytuk őt nyerni.”

 

Leclerc egyébként már a futam során hangot adott nemtetszésének, de leintés után úgy tűnt, nemcsak elfogadta csapata döntését, de meg is bánta kirohanását, a német csapattársa azért odaszúrt neki egy kicsit.

Vettel leoltotta Leclerc-t

Legalábbis nagyon gyanús, hogy ezt annak és neki szánta.

(Forrás: Autosport, motorsport.com, fotó: Getty Images)

 

És ezt olvastad már?
Nem adja alább 666 lóerőnél a megújult Lamborghini Urus