Szicíliától nagyjából száz kilométernyire található Földközi-tengeren lévő Pantelleria szigete. A nyolcvanhárom négyzetkilométeres szigeten a 2018-as adatok szerint közel 7800-an élnek, de még ennél is sokkal több Fiat Panda otthona.

Annyira kedvelt nyaralóhely Pantelleria szigete, hogy rendszeres repülőjáratok indulnak ide az olyan olasz nagyvárosokból, mint Róma vagy Nápoly. A sziget nyolcvan százalékát ugyan maga a nemzeti park teszi ki, de azért akadt rajta hely a lakosságnak, a turistáknak és persze a reptérnek is.

Mindezt annak ellenére, hogy itt a legmagasabb az egy főre jutó Fiat Pandák száma.

Könnyen magyarázható az oka, hiszen az olaszok körében eleve nagyon népszerű a Panda, a kicsi szigeten pedig épp remek közlekedési eszköz a Fiat 1980 óta gyártott kisautójának mindhárom generációja. Ezek mellett a pantelleriai autókölcsönzők is előszeretettel használják a Fiat Pandát vagy az 500-ast. A helyi autószerelők többsége szintén vakon ismeri a típust, és rengeteg alkatrészt tartanak hozzájuk, amivel azonnal működőképessé varázsolnak bármilyen beteg Pandát.

Ez is érdekelhet:

Ezzel az összkerekes Pandával bárhová kirándulnánk

Megfizethető árú, könnyen karbantartható és üzembiztos autónak tervezték az első Fiat Pandát, melynek összkerekes változata nemcsak aranyos, de remek alap veterán különlegességnek is.

Ha valamiért elhagynád az országot, van egy erős ajánlatunk

A délolasz Puglia régió székhelyén, Bariban és a környékén töltöttünk tíz napot, és nem sok érvünk volt a hazajövetel mellett.

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában