Lendületben van a Fisker, hiszen az Ocean után három újabb modellt jelentettek be. A kompakt Pear és a Rōnin kabrió mellett itt az Alaska pick-up, a platót meghosszabbító Houdini-ajtóval, és a világ legnagyobb pohártartójával.

Abban is a Tesla babérjaira tör a Fisker, hogy az új modelleket látványos termékbemutató show-n jelentik be. Az amerikai és az európai piacra is megérkező Ocean után három újabb elektromos autót mutattak be. A kompakt, mégis hatüléses Pear és az ezer lóerős, nyitható keménytetős Rōnin mellett jön az amerikai vevőknek fontos pick-up, az Alaska.

Az Ocean alapjára épül, ezért az amerikai piacon népszerű, 5,91 méteres Ford F-150-nél jóval kisebb az Alaska. A hossza 5,3 méter, ezért inkább a Ford Ranger méretosztályába tartozik, a plató mérete is ennek felel meg. Mégis lehet vele 2,8 méter hosszú tárgyakat szállítani,

a Houdini-ajtónak nevezett megoldással ugyanis egybenyitható a duplakabin a platóval.
Belső terében is van egy pár jó ötlet, a texasi vevők például örülni fognak a cowboykalap-tartónak,

és az amerikai piacon népszerű lehet a világ legnagyobb pohártartója, amibe a képek szerint egy több mint kétliteres palack is belefér. A riválisaihoz hasonlóan az Alaska orrában is van egy nagyobb, zárható, szigetelt tárolórekesz.

A Fisker egyelőre nem árulta el az Alaska teljesítményét, de többféle változatot kínálnak majd belőle, és már a belépőmodell is 7,2 másodperc alatt gyorsul százra, a csúcsváltozat pedig 3,9 másodperc alatt tudja le a sprintet.

A márka alapítója, Henrik Fisker szerint úgy hangolták, hogy kanyargós úton is élmény legyen vezetni az elektromos pick-upot.

A lényegesnek számító adatokat felfedték, például azt, hogy 75 és 113 kilowattórás akkumulátorral választható az Alaska, amivel 370 és 550 kilométer a hatótávolság, méghozzá a kevésbé megengedő amerikai mérés szerint. Még érdekesebb, hogy az USA-ban a Tesla Supercharger hálózatát is használhatja majd a pick-up, aminek gyártása 2025-ben indul.

Ez is érdekelhet:

Rōnin néven jön a Fisker villámgyors elektromos kabriója

A különleges dizájnja és az elképesztő paraméterei mellé egy igazán menő nevet kapott a régóta ígérgetett Tesla Roadster legújabb kihívója.

A Teslára adott válasz az elektromos Fisker Ocean

Az árával a Tesla alá mennének.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Ilyen MINI még nem volt, itt az elektromos Aceman

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés