Letaglózó külsőt kapott az új F–150 tanulmány
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Ford a Detroiti Autókiállításon mutatta be az F–150 pickup következő generációjának tanulmányváltozatát, a Ford Atlast, amely kívülről és belülről is elég ütős lett.

A modellfrissítésnek komoly tétje van, hiszen az F–150-es évek óta a havi autóértékesítési lista élmezőnyében tanyázik az USA-ban, a Ford 1948 óta futó F-sorozata pedig 35 millió eladott példánnyal a második legsikeresebb modell az örökranglistán.

Részleteket egyelőre nem árultak el, de azt már tudni lehet, hogy az új autóba környezetkímélő EcoBoost motor kerül, start-stop rendszerrel. Az aerodinamika javítása érdekében az első hűtőrácsba és kerekekbe aktív zsalukat építettek, amelyek magasabb sebességnél lezáródnak, valamint az első légterelő is leereszkedik. Új fejlesztés a 360 fokos látószögű kamera is, madárperspektívából segíti a vezetőt a szűk helyeken való navigációban, például parkolásnál. Szintén a környezetkímélés jegyében a fényszórókba LED-es lámpák kerültek.

A plató ajtajából kiemelkedő elem az utasfülke tetejének szintjéig meghosszabbítható, így a csomagtérnél hosszabb rakományok anélkül is szállíthatók, hogy hátrafelé kilógnának a platóról. A rakodótér alá egy rámpát is elrejtettek, a nehezebb szállítmányok fel- és lepakolását megkönnyítendő.

A vezetőt segítő megoldások között bemutatkozik a vontatmánnyal tolatást segítő Trailer Backup Assist, valamint a vonóhoroggal való vontatást megkönnyítő Dynamic Hitch Assist.

Az Atlas belső kialakításából sok következtetést egyelőre nem lehet levonni arra vonatkozóan, milyen lesz a sorozatgyártásra kerülő autó, de a tanulmányban megjelenő wifi hotspot, az aggódó szülőknek kitalált MyKay rendszer (sebesség limitálása, telefonálás letiltása stb.), és az okostelefonokkal való kommunikációt elősegítő AppLink kapcsolat feltehetőleg az új F–150-ben is megtalálható lesz.

Tovább:
Menőzés a buszgarázsban: drift BKV-busszal
Megérkezett a legerősebb Audi – Audi RS7 Sportback
Az Autórovat legfrissebb hírei

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.