Aki eddig nem rendelt, lemaradt a Ford szupersportautójáról, ugyanis hamarosan befejeződik a limitált szériás GT gyártása. A búcsúkiadás minden példányában benne lesz egy kicsi a Le Mans-i versenyautó alkatrészéből.

2015-ben élesztette fel a GT legendáját a Ford, amikor bemutatta a szupersportautó újabb generációját. Csak 500 példány gyártását tervezték, de gyorsan kiderült, hogy ennél sokkal nagyobb az érdeklődés, ezért újabb ötszázzal növelték a szériát, majd 2018-ban még 350-nel több autó gyártásáról döntöttek.

Az új GT ezzel együtt is nagyobb ritkaság lesz az elődjénél, a 2004-ben azonos néven bemutatott szupersportautónál, abból ugyanis összesen négyezret gyártottak. A 3,5 literes, 660 lóerős biturbó V6-ossal szerelt széria nemsokára kifut, most

a búcsúmodellt mutatta be a Ford, amiben egy különleges alkatrésszel készültek.

Nagyon fontos volt a Fordnak, hogy Az aszfalt királyai című filmből is ismerős Le Mans-i győzelem emlékére 2016-ban az új GT-vel is megnyerték a 24 órás futam GTE kategóriáját, és a harmadik helyen is egy GT végzett. A Fordnál ennek az autónak

kiszerelték a főtengelyét, és alapanyagként használták fel a búcsúszéria műszerfalának díszítésére.

A GT LM névre keresztelt széria az eredeti versenyautók festéséhez illő kék és vörös betétekkel rendelhető, az Alcantarával borított vezetőülés és a szénszálas felnik belseje is ezekben a színekben pompázhat. A GT-ből tehát összesen 1350 példányt gyártott a Ford, és az utolsó húszat teszi ki a különleges Le Mans-széria.

Ez is érdekelhet:

Nézd meg az egyetlen Ford GT-t, ami Magyarországra került

Már átvette a szerencsés tulajdonos, várjuk, hogy az utakon is lássuk.

Feledésbe merült, pedig gyárthatták volna a Ford GT90-et

A kilencvenes években készült, négy turbós V12-essel.

A GT40 eredeti prototípusát idézte meg a Ford

A limitált szériás GT legendás festést kapott.

És ezt olvastad már?
Megtaláltuk az elektromos Nissant, amit nem kell tölteni
További cikkeink a témában