Ha szereted a high-tech megoldásokat az autókban, akkor tetszeni fog az új Ford GT műszeregysége. A szuper-sportkocsi tervezői nem egyszerűen csak egy képernyővel helyettesítették a számlapokat, de ki is használták a benne rejlő lehetőségeket.

Lehet, hogy szerinted is a hagyományos, számlapos, mutatós műszerek valók egy igazi sportautóba, de egyre inkább úgy tűnik, hogy a világ a digitális kijelzők felé tart. Az olyan szuper-sportautókban, mint amilyen az új Ford GT, annyi információt kell feldolgozni olyan rövid idő alatt, hogy arra csak egy ilyen kijelző képes. Ha pedig már digitális a képernyő, akkor érdemes ki is használni a lehetőségeit.

A Fordnál sokat dolgoztak az új GT-ben lévő 10 colos képernyőn, nem csak azért, hogy mindig jól leolvasható és éles legyen a képe, hanem azért is, hogy mindig a megfelelő információt mutassa. Ezért a különböző üzemmódok kiválasztásánál mindig mást mutat a kép: normál módban a sebességet, sport módban a sebességfokozatot, pálya módban pedig a fordulatszámot hangsúlyozza ki. Sajnos ennél közelebb aligha kerülünk ahhoz, hogy ezt a kijelzőt nézhessük.

És ezt olvastad már?
Hihetetlen összegért ment el a Bad Boys eredeti Porsche 911 Turbója