A wisconsini Ringbrothers egy újabb remekművel készült el, ezúttal egy ’64-es Ford Mustangot gondoltak újra a modern utódja motorjával.

A Ringbrothers hagyományosan saját nevet ad az egy példányban készült egyedi alkotásainak, és a legújabb autójuk neve Caged, ami egy ’64-es Ford Mustangból készült. A megrendelő kérése az volt, hogy a kabrió lehetőleg minél jobban őrizze meg a gyári kinézetét, de a lemezek alatt mindennap használható modern szív dobogjon.

A wisconsini műhelyben ezúttal is tökéletesen oldották meg a feladatot,

a klasszikus kabrió eredeti motorja helyére ugyanis a jelenlegi Mustang GT ötliteres V8-asa került,

a kényelmes autózás érdekében nem a manuális, hanem a tízfokozatú automata sebességváltóval. A gyárilag is 450 lóerős hajtásláncot egyedi kipufogórendszerrel szerelték.

A Mustang csak első ránézésre hasonlít az eredetire, valójában a külsejét is teljesen átdolgozta a Ringbrothers.

A számítógépes tervezéssel készült karosszéria pár centiméterrel hosszabb és szélesebb, mint új korában volt. A gyári 15 colos kerekek helyére 18 colosak kerültek, összhangban a Mustang nagyobb teljesítményével.

A futóművet hátul multilinkre cserélték, és a fékrendszer is új, hogy a Mustang a kanyarban és fékezéskor is megállja a helyét. A Ringbrothers szerint összesen 4200 munkaóra került az autóba, aminek több alkatrésze is 3D nyomtatással készült. Büszkék lehetnek az eredményre, nálunk nem lenne bezárva a garázsba a Caged, az biztos!

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Klasszikus brit roadster modern Honda-motorral