Rosszul áll a szénája.

A Red Bull egy évvel azután, hogy 2005-ben belépett a Forma–1-be, megvásárolta partnercsapatának a Minardit, amiből Toro Rossót csináltak, amit pedig 2020-tól az RB divatmárkája után AlphaTaurira kereszteltek át. Bár a név változott (és még lehet, hogy fog is), egy mindig állandó volt, mégpedig a csapatfőnök, Franz Tost személye, merthogy a redbullosítás óta ő vezeti a faenzai istállót.

Úgy tűnik azonban, hogy a 67 éves szakember hamarosan távozhat az AlphaTauritól, az elismert F1-es szakíró, Joe Saward ugyanis arról ír, hogy

„széles körben egyetértés van abban (még Franz Tost részéről is), hogy meg vannak számlálva a napjai a csapatnál”.

Valójában nem lenne meglepő az osztrák távozása, a tavalyi idényt csak a kilencedik helyen zárta az AlphaTauri, és eddig idén sem alakultak jobban a dolgok (három futam után egyetlen pontot sikerült gyűjteniük), mindeközben Tost úgy nyilatkozott a Szaúd-Arábiai Nagydíj versenyhétvégéjén, hogy már nem bízik a mérnökeiben.

Saward szerint a vezetőség részéről szóba került az F2-ben és az F3-ban is szereplő Hitech GP főnöke, a brit Oliver Oakes, mint lehetséges utód, ugyanakkor azt is hallani, hogy a Red Bull-birodalom inkább egy olaszul beszélő csapatfőnököt szeretne kinevezni az istálló élére, tekintve, hogy Olaszországban van az alakulat főhadiszállása.

(Forrás: Gpblog.com, fotó: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

Verstappen elárulta, kit tart az egyetlen riválisának

Igazából nincs ebben semmi meglepő. Vagy szerinted igen?

Úgy tűnik, a Red Bullon kívül az összes Forma–1-es csapat megszívta

Rossz hírt közölt Chris Horner, legalábbis a riválisok számára.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

Hat nagyon komoly kocsi hat nagyon dögös lánnyal, de itt rád is szükség lesz!

További cikkeink a témában