A Hyundai Ioniq 5 és a Kia EV6 után a koreai gyártó prémiummárkája is bemutatta a saját elektromos autóját: ismerős technikával és egyedi dizájnnal érkezik a GV60.

Genesis néven egy ideje már készít autókat a Hyundai, de csak nemrég lett önálló prémiummárka, ami idén a nagyobb európai piacokon is megjelenik. A kínálat szedánokból és szabadidő-terepjárókból áll, amiket G70 és G80, illetve GV70 és GV80 néven kínálnak, a középkategóriában egy shooting brake-kel is kijönnek.

Európának sportkombit is készített a Genesis

Komolyan veszi a hódítást a koreai prémiummárka.

A márka újdonsága egy teljesen elektromos hajtású modell,

ami tulajdonképpen a Hyundai Ioniq 5 és a Kia EV6 testvérmodellje, de azokhoz képest is teljesen egyedi dizájnt kapott. A gömbölyű vonalú crossover megkapta a Genesis jellegzetességét, az osztott fényszórókat és hátsó lámpákat, ezen kívül a hűtőmaszkja és a hátsó légterelője érdemel figyelmet.

A belső tér berendezése naprakész a műszerfalon lévő dupla kijelzővel, és nem hiányoznak a modern részletek sem, mint a süllyesztett kilincsek és a kamerával helyettesített visszapillantó tükrök, amelyek képét a műszerfal két szélén lévő monitorok mutatják.

A kristálymintás irányváltó érdekesen néz ki, és a kormánykerék Boost gombja is ígéretes.

A Genesis egyelőre nem árulta el a műszaki részleteket, de a Hyundai és Kia testvérmodellek alapján 58 és 73 kilowattórás akkumulátorra, valamint 220 és 580 lóerő közötti teljesítményre számítunk. A GV60-nak fontos szerepe van a márkánál,

2025-től ugyanis már csakis elektromos vagy hidrogén-üzemanyagcellás modelleket mutat be a Genesis.

Ez is érdekelhet:

Nahát, a Hyundai jobb elektromos Golfot csinált, mint a Volkswagen!

Féltem tőle, hogy egy túlfújt geg lesz, de nem. A Hyundai Ioniq 5 a retrós, kockás dizájnmáz alatt egy kiváló, élhető, jól használható mindennapi villanyautó.

Európában is kapható lesz a Genesis, a koreai prémiumautó

A Lexus után újabb keleti ellenfelet kapnak a német prémiummárkák.

Támogatott és ajánlott tartalmaink
További cikkeink a témában