A Genesisnek is van már elektromos autója, nem is akármilyen

A Hyundai Ioniq 5 és a Kia EV6 után a koreai gyártó prémiummárkája is bemutatta a saját elektromos autóját: ismerős technikával és egyedi dizájnnal érkezik a GV60.

Genesis néven egy ideje már készít autókat a Hyundai, de csak nemrég lett önálló prémiummárka, ami idén a nagyobb európai piacokon is megjelenik. A kínálat szedánokból és szabadidő-terepjárókból áll, amiket G70 és G80, illetve GV70 és GV80 néven kínálnak, a középkategóriában egy shooting brake-kel is kijönnek.

A márka újdonsága egy teljesen elektromos hajtású modell,

ami tulajdonképpen a Hyundai Ioniq 5 és a Kia EV6 testvérmodellje, de azokhoz képest is teljesen egyedi dizájnt kapott. A gömbölyű vonalú crossover megkapta a Genesis jellegzetességét, az osztott fényszórókat és hátsó lámpákat, ezen kívül a hűtőmaszkja és a hátsó légterelője érdemel figyelmet.

A belső tér berendezése naprakész a műszerfalon lévő dupla kijelzővel, és nem hiányoznak a modern részletek sem, mint a süllyesztett kilincsek és a kamerával helyettesített visszapillantó tükrök, amelyek képét a műszerfal két szélén lévő monitorok mutatják.

A Genesis egyelőre nem árulta el a műszaki részleteket, de a Hyundai és Kia testvérmodellek alapján 58 és 73 kilowattórás akkumulátorra, valamint 220 és 580 lóerő közötti teljesítményre számítunk. A GV60-nak fontos szerepe van a márkánál,

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.