Úgy tűnik, Gerhard Berger nem tartja valószínűnek Lewis Hamilton győzelmét.

A szezon felénél járunk, és a zsinórban nyolc konstruktőri világbajnoki címet szerző Mercedes pedig egyetlen futamot sem tudott még nyerni. Esélye is csak akkor nyílt a győzelemre, ha valami váratlan helyzet (ütközés, baleset, rivális csapat pilótája hibázott vagy autója elszállt) felborította az erősorrendet – Toto Wolffék szemmel láthatóan nem értették meg teljesen a 2022-es aerodinamikai szabályokat.

Alonso éles kritikája: Túl unalmas a Forma–1

Fernando Alonso nincs lenyűgözve a Forma–1 új korszakától.

Bár az utóbbi futamokon sokat javult a Mercedes, még mindig inkább csak közelebb került a két éllovashoz, a Red Bullhoz és a Ferrarihoz, mintsem a világbajnokság komoly esélyesévé lépett volna elő. Persze nem mindenki gondolja ezt így. Például a korábbi Forma–1-es világbajnok, Damon Hill, aki szerint a hétvégi Francia Nagydíj a Mercedes kettős győzelmével végződhet:

„Meglepetést okozhat a Mercedes a nyers tempóját tekintve. Lewis időnként nagyon gyors tud lenni a versenyeken. Lewis lehet az első, George a második, és Carlos Sainz Jr. pedig a harmadik.”

Mindezt a kijelentését az F1 Nation podcastban tette Hill, amikor Tom Clarkson rutinos F1-es újságíróval és a korábbi F1-versenyző és tízszeres futamgyőztes Gerhard Bergerrel boncolgatták a Mercedes franciaországi esélyeit. Minderre Berger csak annyi reagált, hogy...

„Mi van veletek, srácok, talán túl sokat ittatok, vagy mi?”

(Forrás: planetf1.com, fotó: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

Verstappen már a visszavonulásról beszél

Az biztos, hogy Max Verstappen távozásával sokat veszíteni az F1.

Vettel oda igazolhat, ahonnan az utódja érkezhet

A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel állítólag elégedetlen az Aston Martinnal.

Bocsánatot kért Putyin méltatásáért Ecclestone

Bernie Ecclestone igyekezett tisztázni megosztó megnyilvánulását.

És ezt olvastad már?
Hogyan válasszunk minden igénynek megfelelő számítógépházat?
További cikkeink a témában