Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Még az autóversenyzés szabályaiba sem fér bele a legdurvább Aston Martin, a Vulcan, amiből olyan kevés készült, hogy az is kivételes alkalom, ha hallhatsz egyet.

Ha egy legendás autógyártó és a versenycsapata olyan autót építhetnek, aminek nem kell megfelelnie sem a közúti közlekedés, sem a motorsport szabályainak, akkor olyan csodák születnek, mint amilyen az Aston Martin Vulcan is. A Ferrari FXX K és a McLaren P1 GTR ellenfeleként a Vulcan egy 7 literes V12-es szívómotort kapott, ami több mint 800 lóerőre képes, így elképesztő lehet, amit művel a csupa alumíniumból és szénszálas anyagból készült, ezért alig 1350 kilogrammos Aston Martinnal.

A hangja alapján legalábbis mindenképpen ezt gondoljuk. Már hallhattál belőle akkor, amikor a goodwoodi parádéra készült, és akkor is, amikor ihletőjével, az Avro Vulcan vadászgéppel fotózták össze. De mivel csak 24 példányban készül, és mindegyik több, mint 2 millió dollárba kerül, ezért ennél az újabb videónál közelebb valószínűleg nem jutsz hozzá.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.