Lewis Hamiltonnak nagyon nem tetszik, hogy a Liberty Media további versenyekkel akarja bővíteni az amúgy is rekordhosszú versenynaptárt. Nála van egy limit, amiután már nem lesz hajlandó versenyezni és inkább visszavonul.

Az (új) F1-tulaj határozott célja, hogy újabb helyszínekkel bővítse a 21 futamos idényt. Ennek célja a sportág népszerűsítése – meg persze ne legyen kétséged, ebben a piaci/pénzügyi szempontok is komoly szerepet játszanak.

A Liberty Media fejében egy 25 nagydíjból álló szezon szerepel, jelentkezők pedig bőven akadnak – egy holland és egy újabb amerikai helyszínnel például már konkrét tárgyalások is folynak –, ugyanakkor az istállók, a szakembereik és pilótáik határozottan ellene vannak, sőt, inkább drasztikusan csökkentenék a versenyhétvégék számát. És így van ezzel Hamilton is, aki kijelentette, hogy befejezi pályafutását, ha a sportág eléri 25-ös határt:

„Én már most úgy érzem, mintha huszonöt versenyünk lenne az évben, és személy szerint nem hiszem, hogy ez jó. A tizennyolc verseny volt a legjobb.

Imádok versenyezni, de a szezon túl hosszú. Ez mindannyiunk számára elkötelezettséget jelent, sok időt töltünk távol a családtól, és az évek egyre hosszabbnak tűnnek, a szünetek pedig egyre rövidebbek.

Én nem leszek itt, ha fölmegyünk huszonöt versenyig, ez biztos.”

Hamilton szerződése 2020 végéig szól, jövőre, azaz 2019-ben egészen biztosan nem lesz még 21-nél több futam:

(Fotó: Yahoo Sports)

És ezt olvastad már?
Szuperáramvonalas szedán lett a Hyundai Ioniq 6