Hamilton így magyarázta ki a teljesen egyértelmű szabálytalanságát

Lewis Hamiltont vizsgálat alá vonták a Német Nagydíjon történtek miatt, bár egyértelműen megállapították szabályszegését, megúszta büntetés nélkül. A brit pedig elmondta, mit mondott a versenybíróknak.

Hamilton a 14. helyről rajtolva nyerte meg a drámai Német Nagydíjat, a britnek volt egy elég kérdéses húzása a verseny hajrájában: az 55. körben a bokszutca bejáratánál gondolta meg magát a kerékcserét illetően, és a záróvonalon átvágva tért vissza a pályára:

2018-07-22-1029-33

Check out this video on Streamable using your phone, tablet or desktop.

A futam után aztán vizsgálat alá is vonták Hamiltont, a szabályszegést egyértelműen megállapították, de büntetés helyett csak megrovást kapott – vagyis megtarthatta első helyét –, mert

  • a biztonsági autós szakaszban történt,
  • nem okozott vele veszélyt,
  • Hamilton és a Mercedes is magára vállalta a hibát.

Hamilton maga így magyarázta meg szabálytalanságát:

„A lehető legzavarosabb másfél másodperc volt az, először őszintén azt hittem, hogy kint fogok maradni, nem is volt gondom a gumikkal, de aztán mégis behívtak. Láttam, ahogy Valtteri bement előttem, megkérdeztem, hogy biztosak-e benne, hogy én is menjek, és mire a bokszutca bejáratához értünk, már azt mondták, hogy nem, maradjak kint. Tényleg kétszer is úgy volt, hogy menj balra, nem, jobbra!, szóval lelassítottam és átkecmeregtem a füvön. Igyekeztem a lehető legbiztonságosabban visszatérni a pályára. A rádión hallhatták is aztán, ahogy mondtam, hogy srácok, ez aztán nagyon zavaros pár másodperc volt, amikor azt kiabálták a fülembe, hogy menj balra, menj jobbra!”

És szerinted...

Meg kellett volna ezért büntetni Hamiltont?

A Német Nagydíjon amúgy ez történt:

(via, fotó: The Independent)

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon