Korábban a Red Bull hasonlóért már kirúgta az egyik pilótáját.

A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko az Olasz Nagydíj után úgy dicsérte a Sergio Pérez teljesítményét (a mexikói a második lett), hogy közben azzal egy egész kontinenst megsértett:

„Az Olasz Nagydíj Checo Pérez egyik legjobb hétvégéje volt. (...) Ne feledjük, hogy ő dél-amerikai, vagyis fejben nem annyira összeszedett, mint Max Verstappen vagy Sebastian Vettel volt.”

Később hiába kért bocsánatot egy közleményen keresztül a nagy nyilvánosság előtt lekicsinylő és helytelen megjegyzéseiért a Red Bull, pontosabban Helmut Marko, nem csillapodtak le teljesen a kedélyek. Egy német kolumnista, Daniel Sobolewski szerint például nem elég szimplán a bűnbánat, ő egyenesen az RB-tanácsadó lemondását követeli:

„A Red Bullnak nincs más választása: egy rasszista nyelvbotlás után a prominens személyt el kell bocsátani.”

Azt azonban ő maga sem tartja valószínűnek, hogy ez bekövetkezne. Pedig a Red Bull valamivel több mint egy éve megtette ezt az akkor a Formula–2-ben versenyző junior pilótájukkal, Jüri Vipsszel, aki egy videójáték élő Twitch-közvetítése során „nigger” szót használta. Akkor az osztrák istálló részben azzal indokolta a döntést, hogy náluk zéró tolerancia van a rasszizmussal kapcsolatban.

(Forrás: Marca, fotó: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

Lando Norris elárulta, mi kell egy tökéletes F1-rajthoz

Mert a jó start gyakorlatilag a futam legfontosabb, legkritikusabb része.

George Russell elárulta, kit szeretne következő csapattársának

George Russellnek a legjobb kell neki, meg is nevezte.

És ezt olvastad már?
A noszvaji lombházak, ahol a legjobbat hozhatod ki magadból
További cikkeink a témában