Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Már sejteni lehetett, de most Michelisz Norbi a saját honlapján hivatalosan is bejelentette, hogy az újjászervezett túraautó-világkupán a Hyundai gyári versenyzőjeként indul az i30 N TCR-rel, csapattársa pedig Gabriele Tarquini lesz, aki az autó fejlesztésében is részt vett.

Most már egészen biztos, hogy Michelisz Norbert elhagyja a Hondát, és a Hyundai Motorsport pilótájaként indul a WTCC és a TCR sorozatok közös utódjaként létrehozott WTCR túraautó-világkupában. Mivel itt hivatalosan csak privát csapatok indulhatnak, ezért a Hyundai gyári támogatását élvező BRC Racing Team lesz Norbi csapata, az a team, amely a vadonatúj i30 N TCR fejlesztésében is részt vett.

2017 végén három versenyen már indultak ezzel az új autóval, és a teszt sikeresnek mondható, hiszen hat versenyen két győzelmet, három dobogós helyet, egy pole pozíciót és három leggyorsabb kört szereztek vele. A fejlesztés során pedig a tesztpilóta éppen az a Gabriele Tarquini volt, aki idén Norbi csapattársa lesz, ahogyan 2013 és 2015 között a Hondánál is együtt versenyeztek.

Michelisz Norbi hozzátette, büszkeséggel tölti el, hogy több szerződésajánlat közül is választhatott, ez ma a túraautózásban kiváltságnak számít. Igyekezett a legjobb döntést meghozni, és úgy látja, hogy a Hyundai i30 N TCR egy győzelemre esélyes autó, ezért idén egyértelműen az első helyezésekért és a bajnoki címért szeretne küzdeni vele.

Külön örülünk neki, hogy idén is láthatjuk Norbit versenyezni a Hungaroringen, immár az új csapatával, a túraautó-világkupa április 28-29. közötti futamain. A szezon tíz versenyhétvégéből áll majd, április 7-8-án kezdődik Marokkóban, és november 17-18-án ér véget Makaóban. Az, hogy Norbi csapata, a M1RA hogyan folytatja, még nem dőlt el.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.