A Tesla és a Volvo elképzelését már ismerjük arról, hogy milyen lesz a jövő kamionja, és most a Hyundai is megmutatta a sajátját. A koreai márkánál múltidéző, mégis futurisztikus formát és üzemanyagcellás hajtást álmodtak meg.

Hamarosan gyártásba kerülhet a Tesla teljesen elektromos nyerges vontatója, és már a Volvo is kísérletezik a jövő kamionjával, aminek vezetőfülkéje sem lesz, ugyanis önvezető. Most a Hyundai is leleplezett egy koncepciót arról, hogyan képzeli el a jövő kamionját. A HDC-6 Neptune formája és technikája is érdekes.

Az áramvonalas, futurisztikus külső bármelyik sci-fiben elmenne, pedig a Hyundai formatervezői a múltat is megidézik vele,

a dizájnereket a harmincas évek Art Deco stílusa, a korszak modern mozdonyai inspirálták.

A legfőbb motívum az orrára került rács, ami a vontató oldalán, de még a pótkocsin is folytatódik.

A Hyundai régóta kísérletezik üzemanyagcellás hajtással, és sorozatgyártású autót is kínál ezzel a rendszerrel Nexo néven.

600 kilométert megy el egy tankkal ez az elektromos hajtású Hyundai

Nem konnektorról kell tölteni, hanem hidrogénkútról.

A Neptune is hidrogénnel tankolható, üzemanyagcellával fejleszt áramot, ami a vontató villanymotorját táplálja. A jövő kamionja ezzel nulla helyi károsanyag-kibocsátású lehetne, de

sokkal gyorsabban feltölthető, mint egy akkumulátoros jármű.

A látványos kamion persze még csak tanulmány, de a Hyundai tervei szerint ehhez hasonló vontatók már 2030-ban megjelenhetnek az utakon.

Ez is érdekelhet:

A Volvo önvezető kamionjára már fülke sem kell

Futurisztikus látvány a vezetőfülke nélküli kamion.

Légy résen, mert épp valami fontos történik!

Napokon belül új magazint indítunk, tarts velünk a nulladik pillanattól! November elején startol a Raketa.hu, a Player-csoport jövőmagazinja, melyben veletek együtt keressük a válaszokat az előttünk álló évek nagy kérdéseire!
Kiemelten foglalkozunk az autózás/közlekedés forradalmával, az okosotthonokkal, a klímakérdéssel, megújuló energiával, a legizgalmasabb, éppen zajló társadalmi változásokkal és rengeteg termékkel és szolgáltatással, ami pillanatokon belül ránk töri az ajtót!
Ha szeretsz jó időben jó helyen lenni, kövesd be a Rakéta Facebook-oldalát, hogy azonnal tudd, ha kilőttük a magazint!

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Harmincegy éve nő vezeti Budapest legnépszerűbb, sokat látott sztriptízbárját – A nagy Marilyn-sztori a Playeren

Ezzel a két autóval int búcsút a Jaguar F-Type

Ilyen bizarr F1-balesetet inkább futamon látni, mintsem szabadedzésen

További cikkeink a témában