Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Nem akarhat mindenki crossovert, akinek egyszerűen csak egy nagy csomagterű családi autóra van szüksége, annak máig tökéletes választás egy kompakt kombi. Az új Hyundai i30 kombija pedig az egyik legjobbnak ígérkezik.

Az ötajtós után kombiként is itt az új Hyundai i30, és ez az a modell, amit érdemes számításba venned, ha autóvásárláson töröd a fejed. Mindenkinek tetsző formájából, arányos alakjából nem nehéz kitalálni, hogy az i30 olyan konkurensek ellen készült, mint az Opel Astra, Peugeot 308 vagy Volkswagen Golf. Ez a most bemutatott kombira is igaz.

25 centivel hosszabb az ötajtósnál, 4,59 méteres hosszával még éppen elég kezes, miközben a csomagtér mérete egyenesen bőséges. 602 liter már sok mindenre elég, és ha nagyobb cuccokat vinnél magaddal, akkor a hátsó ülések előredöntésével 1650 literes rakteret kapsz. Ez pont annyi, mint a fent nevezett konkurenseké.

De még messze nincs vége a koreaiak újdonságáradatának, hiszen a kombi után még két i30-at várhatsz. Az egyik egy ferdehátú, ötajtós modell lesz, amivel a mifelénk igen népszerű Škoda Octavia ellenfelét hozzák el. A legjobban várt újdonság pedig az i30 N lesz, a Nürburgringen csiszolt sportváltozat, ami akár 270 lóerőre is képes lehet.

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.