Nem volt titok, hogy a Hyundai egy megfizethető elektromos kisautó bemutatását tervezi, most pedig a neve is kiderült, és az első részleteket is megmutatták a hamarosan érkező, jópofa stílusú városi miniről.

Szép törekvés az elektromos autóké, de amíg a belsőégésű motoros modelleknél jóval drágábban lehet csak hozzájuk jutni, addig kevesek kiváltsága marad a helyi emisszió nélküli autózás. A gyártók is felismerték ezt, és az utóbbi időben megfizethetőbb áron is bemutatnak elektromos autókat, ilyen a Dacia Spring és a Citroën ë-C3 is, és közéjük érkezik az új Hyundai Ister.

A 2021-ben bemutatott Casper egyliteres, 76 és 100 lóerős benzinmotorral és csakis négyfokozatú automata váltóval kapható a koreai piacon, ahol 2023-ban 41 ezret adtak el belőle

Már az év elején kiderült, hogy a Hyundai is egy olcsóbb elektromos autón dolgozik, amivel lefelé bővíti a kínálatát. Azt is tudni lehetett, hogy az alapokat a koreai piacra 2021-ben bevezetett, barátságos formájú városi miniautó, a Casper adja majd, amit alaposan átdolgoznak majd.

Most megtudtuk, hogy nem Ioniq lesz, hanem a Konához hasonlóan saját nevet kap: Isternek fogják hívni.
Még csak sejtelmes képeket mutattak róla, de már ezekről is kiderül, hogy az Ister megtartja a Casper egyedi, jópofa stílusát,

amitől első pillantásra meg lehet kedvelni. Az ötajtós kisautó arányait a leginkább a Suzuki Igniséhez lehet hasonlítani, de azt egyelőre nem tudni, hogy a Casper alig 3,6 méteres hosszát megtartja-e, vagy növelnek rajta.

Megmarad a rokonsága a Casperrel, annyira, hogy a koreai piacon Casper Electric néven forgalmazzák majd. Az elektromos hajtásláncáról egyelőre csak azt tudni, hogy egy feltöltéssel több mint 350 kilométeres hatótávot ígérnek, ami a méretéhez képest elég jól hangzik. A leleplezésére sem kell sokat várni, még júniusban bemutatkozik a Hyundai Ister.

Ez is érdekelhet:

Casper néven jópofa mini SUV-vel jött ki a Hyundai

Színesíthetné nálunk is az utcaképet ez a vidám apróság.

Az ë-C3 lesz a Citroën olcsó villanyautója

Több mint 300 kilométeres hatótávval és kényelemmel itt az elektromos C3.

Nagyon menő az új Dacia Spring

A kívül-belül megújult elektromos autót még nem vezettük, de megvolt az első ülőpróba.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Ilyen az, ha az Alpine izgalmas elektromos autót alkot

„A Red Bullnál most eléggé mérgező a környezet”

Tényként állítják, hogy a Haas leigazolt egy pilótát Hülkenberg helyére

További cikkeink a témában