Tanulságos videót osztott meg a Magyar Közút: a felvételen azt látjuk, hogy az úton folyó munkánál érvényes sebességkorlátozást senki sem tartja be, amiből elég veszélyes manőverek születnek.

Biztosan gyakran találkozol olyan úton folyó munkával, mint ami a következő felvételen látható: az M0-s autóút egyik szakaszán a vízelvezető rendszer takarítását végezték a közútkezelő szakemberei, és a szokásos módon több lépcsőben vezettek be sebességkorlátozást, valamint a munkaterület előtt a digitális táblákon is figyelmeztették az autósokat a sávlezárásra. A munkaterületet védő nagy, sárga teherautóra pedig nemcsak ütközéselnyelőt, hanem kamerát és sebességmérőt is telepítettek, ami korábban is rögzített már hajmeresztő eseteket.

Az eszközre ezúttal is szükség volt, a kamera felvételén ugyanis jól látszik, hogy a 60 km/órás sebességkorlátozást gyakorlatilag senki sem tartotta be, és bár előzési tilalom is volt, többen is nyugodtan fogtak bele az előzésekbe.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Magyar Közút Nonprofit Zrt. (@magyarkozut) által megosztott bejegyzés

Az egyik kisbusz nem tudott időben besorolni, ezért cikázni kezdett, és a manőver végén több sárga villogóval felszerelt kúpot is elvitt, ami a sávlezárás előtti futófény része volt – ennél már sokkal korábban be kellett volna sorolnia a másik sávba, különösen ilyen sebességnél.

A közútkezelő ezúttal is figyelmeztet rá, hogy ha egy autó 60 km/órával gázol el egy gyalogost, akkor is 80 százalék feletti az esélye, hogy a gyalogos nem éli túl a balesetet, nem mindegy tehát, milyen tempóval haladnak el a járművek a munkaterület mellett.

A fenti esetben szerencsére nagyobb baj nem történt, de a felvétel alapján az útkezelő feljelentést tett a rendőrségen, a sávlezáráshoz használt eszközökben ugyanis 60 ezer forintos kárt okozott a figyelmetlen autós.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Mike Tyson egykori Ferrari F50-ese ütős ajánlat