Az Aston Martinnál úgy döntöttek, hogy limitált szériában újra gyártásba veszik James Bond leghíresebb autóját. Az DB5-ből most készült el az első példány, és a titkosügynök extrái is benne vannak.

Sean Connery vezette a Goldfingerben, és ezzel örökre bevonult a történelembe az Aston Martin DB5, amiből 1963 és 1965 között csak 900 példány készült. A Thunderball után több későbbi James Bond-filmben is szerepet kapott, Pierce Brosnan és Daniel Craig is vezette, és a James Bond-filmek is hozzájárultak ahhoz, hogy az egyik legvágyottabb veteránná váljon.

James Bond eredeti autóját nem szerezheti meg bárki, de az Aston Martinnál nemrég úgy döntöttek, hogy újra legyártanak egy pár példányt

pontosan úgy, mint ahogyan a filmben szerepelt. Sőt, még jobb is lesz az újonnan készülő DB5, a modernebb gyártástechnológiával ugyanis a fényezése és a rozsdavédelme is korszerűbb az eredetinél.

A legjobb az egészben az, hogy a James Bond-filmek effektjeiért felelős, Oscar-díjas Chris Corbould közreműködésével a spéci kütyüket is megkapja a DB5. A filmes autók a forgatáson talán egyszer-kétszer sütötték el ezeket az extrákat, de

az Aston Martinnál sokat dolgoztak azon, hogy James Bond extrái tartósan használhatók legyenek.

Persze nem minden extra működhet az eredeti funkciója szerint,

ezért a lámpa mögül előbújó gépágyú csak fényt és hangot ad, hátrafelé olaj helyett legfeljebb vizet tud spriccelni az autó. De benne lesz a golyóálló pajzs és a füstködöt kibocsátó rendszer, az utastérben minden kapcsoló, a telefon és még a korabeli navigációs rendszer is a helyén lesz.

James Bond Aston Martinját vezetni is jó lesz, ugyanis újra megépítették a 4 literes, soros hathengeres benzinmotort,

ami 290 lóerős teljesítményre képes, és ötfokozatú kézi sebességváltón keresztül a hátsó kerekeket hajtja. Még a mechanikus önzáró differenciál sem maradt ki a DB5-ből, ami a hatvanas évek leggyorsabb sportautójának számított.

A Goldfinger autójának replikájához sem juthatnak hozzá sokan, egyrészt az ára miatt, másrészt azért, mert az Aston Martin csak 25 példányt épít belőle, az elsővel most készültek el, ezt látod a képeken.

De a közúton ezt sem lehet használni, ugyanis a forgatható rendszámtábla is működik rajta, a filmben látott három különféle rendszámmal.

Ez is érdekelhet:

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Harmincegy éve nő vezeti Budapest legnépszerűbb, sokat látott sztriptízbárját – A nagy Marilyn-sztori a Playeren

Zavartalanul merülhetsz el a zenehallgatás élményében a Sennheiser audiofil fejhallgatójával

A borotválkozás egy másik szintje: ismerd meg a Braun S9 Pro+-t, a márka eddigi legjobb elektromos borotváját

További cikkeink a témában
Well done
Hirdetés