A Jeep megmutatta az első képeket a márka történetének első teljesen elektromos hajtású autójáról, ami a legkisebb Renegade helyét veheti át a kínálatban.

A Stellantis határozott léptekkel halad a villamosítás felé, és ennek egyik lépcsőjeként jövőre érkezik a Jeep első teljesen elektromos hajtású modellje. Nem ez az első konnektorról is tölthető Jeep, hiszen a Renegade és a Compass egy ideje már kapható plug-in hibrid változatban, a klasszikus Wrangler pedig jelenleg nem is rendelhető másként.

A Jeep korábbi terveiben hallottunk már egy kisméretű szabadidő-autóról, és az amerikai márka most megmutatta, hogy mire számíthatunk. A képeken egy kompakt méretű, jó kiállású modellt látunk, amit első pillantásra Jeepnek ismerhetünk fel.

Megvan rajta a jellegzetes hetes osztású maszk, de már nem hűtésre szolgál, stíluselem lett belőle.

Még nem világos, hogy az elektromos Jeep arra a korábbi padlólemezre épül majd, mint az Opel Mokka és a Peugeot e-2008, vagy a Stellantis újabb, elektromos autóknak szánt platformját használja, de az biztos, hogy nem marad testvérek nélkül. A műszaki alapokat használja majd a Fiat jövendő crossovere és az Alfa Romeo Tonale kistestvére, a Brennero is.

Az első elektromos Jeepre már nem kell sokat várnunk, 2023-ban kerül gyártásba, de a nevét még nem árulták el. Mivel a kínálatban a 2014 óta gyártott Renegade helyére léphet, ezért könnyen lehet, hogy szintén Renegade lesz a neve, hasonlóan a Fiat gyakorlatával, amely egyelőre párhuzamosan kínálja a régi és az új 500-ast.

Ez is érdekelhet:

Szinte a teljes kínálatát villamosította a Fiat és a Jeep

Újabb modellek kapták meg a hibrid hajtást, amit a dízelnél is takarékosabbnak ígérnek.

Zöld rendszámos autókat mutatott be a Jeep is

Az elektromos motor nyomatéka jól jöhet terepen.

És ezt olvastad már?
A kapolcsi Sziklakabin, ahol tökéletes feltöltődés vár
További cikkeink a témában
A kapolcsi Sziklakabin, ahol tökéletes feltöltődés vár
Hirdetés