A harmincas években népautónak született a Bogár, ami a kilencvenes években divatos retró modellként kezdett új életet. Most bejelentették, hogy jövőre a modern Beetle gyártása is véget ér, ez az utolsó széria belőle.

Final Edition néven mutatta be a Beetle újabb limitált szériáját a Volkswagen, ami mindennél jobban jelzi, hogy a végéhez közeledik a típus gyártása. A kilencvenes évek közepén New Beetle néven retró stílusú divatautóként felélesztett bogárhátú jelenlegi generációja 2011-ben jelent meg, és 2019. júliusban készülnek el az utolsó példányok.

A Bogár gyártása egyszer már befejeződött,

méghozzá 2003-ban, egészen addig készült a klasszikus változat Mexikóban. Az Última Edición névre keresztelt háromezer darabos szériáját villámgyorsan elkapkodták, a legutolsót a márka wolfsburgi múzeumában nézheted meg. Mint akkor, úgy most is világoskékben és bézsben jön ki az utolsó széria.

A gazdag felszereltségű Final Edition csak az Egyesült Államokban lesz kapható – ahol még mindig népszerűbb a Beetle, mint nálunk – napfénytetős kupéként és vászontetős kabrióként is, a 2.0 TSI 175 lóerős változatával.

A bogárhátú egy időre visszavonul, de lehet, hogy hamarosan ismét lesz retró stílusú Volkswagen, ha valóra válik a klasszikus mikrobuszt idéző I.D. Buzz, immár tisztán elektromos hajtással.

Ez is érdekelhet:

Olyan menő ez a modernizált Bogár, hogy szinte már Porsche

Hasonló lehet vezetni, mint a klasszikus Porschéket.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

World Margarita Day – Egy újabb ünnepet köszönthetünk köreinkben, már Magyarországon is

A Nissannak erre a Porsche 959-re is szüksége volt a Skyline GT-R sikeréhez

Hogy miben lesz más az F1 2024-es idénye az eddigiektől? Csak fontos apróságokban

További cikkeink a témában