Idén Genfben a koronavírus terjedése miatt maradt el az autószalon, Frankfurtban viszont az érdeklődés hiánya miatt nem lesz több kiállítás. Most bejelentették, hogy jövőre már Münchenben rendezik meg az eseményt, de ettől vajon jobb is lesz?

A cím valóban furcsa egy kicsit, hiszen amit mi frankfurti autószalonként ismerünk, annak mindig is Internationale Automobil-Ausstellung (IAA), azaz nemzetközi autókiállítás volt a neve, és eredetileg nem is Frankfurtból, hanem Berlinből indult. A történetéről klassz régi képekkel itt olvashatsz:

Nem lesz többé frankfurti autószalon

Legalábbis nem úgy, ahogyan eddig ismertük.

A népszerűsége töretlenül nőtt, de mostanában egyre inkább úgy tűnik, hogy a látogatók kevésbé kíváncsiak egy ilyen eseményre.

A kétévente, a párizsi autószalonnal váltakozva megtartott IAA látogatottsága érezhetően csökkent, 2015-ben még 931 ezren nézték meg, 2017-ben már csak 810 ezren, 2019-ben pedig csupán 550 ezren, és egyre több autómárka is távol maradt, ezért döntöttek úgy, hogy radikális változtatásra van szükség.

A szervezők új helyszínt kerestek, amire a városok közül Berlin, Hamburg és München pályázott.

A rendezők most bejelentették, hogy 2021-ben már Münchenben tartják meg az autószalont.

A város mellett nem az autóipara döntött, hanem az, hogy a belvárosi helyszíneken, az Olympiaparkban a látogatókhoz közelebb hozhatják a kiállítást. A hagyományos autóbemutatók mellett az intelligens közlekedés, a járművek közti kommunikáció és az okosváros is a témák közt lesz.

Meglátjuk, hogy lesz-e ennyire látványos:

Mutatjuk, miért érdemes elmenned a frankfurti autószalonra

Főleg akkor, ha bírod a német autókat.

És ezt olvastad már?
A különbséget érezni fogod – nem csak hallani
További cikkeink a témában