Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A frankfurti az év egyik legfontosabb autókiállítása, ahonnan idén ugyan elég sok márka hiányzik, de a látványért így is érdemes elutaznod az expóra. Főleg akkor, ha bírod a német autókat, mert abból nincs hiány.

A genfi és a párizsi mellett a frankfurti számít a legjelentősebb európai autókiállításnak, amit az utóbbival felváltva rendeznek meg minden páratlan évben. Az idei már nyitva, és olyan újdonságokat lepleztek le itt, mint az elektromos Volkswagen ID.3 és a Porsche Taycan, vagy a Land Rover Defender. A jövőből érkezett koncepciók sem hiányoztak, ott volt a BMW Concept 4 és a Mercedes Vision EQS is.

Az olyan neves márkák, mint a Kia, a Mazda, a Peugeot, a Toyota és a Volvo nem jöttek el, és a Renault is csak a sajtónapon állította ki az újdonságait. Az ázsiaiakat a Honda és a Hyundai, meg néhány egzotikus kínai gyártó képviselte. Persze, mivel hazai pályáról van szó, a német márkák nagyon erős installációkkal készültek.

A hangulat nem változott, ha valamivel kisebb alapterületen is, de minden kiállító igyekszik elkápráztatni téged. Mutatjuk a frankfurti szalon hangulatát ezekkel a képekkel, amiket élőben is láthatsz, ha szeptember 22-ig a német városba utazol.

A kiállítás reggel 9-től este 7 óráig van nyitva (pénteken este 9-ig), a belépőjegy 13-17 euróba kerül, délután 3-tól olcsóbb, 8,50-ért van diákjegy, gyerekeknek hét éves kor alatt ingyenes.

Ez is érdekelhet:

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.