Sebastian Vettel hibája a futamgyőzelmébe került a Kandai Nagydíjon.

A szezonban először indulhatott pole pozícióból Sebastian Vettel, vagyis elég nagy lehetőséget kapott idénybeli első futamgyőzelmére. Egészen a hajráig a német magabiztosan autózva vezette is a versenyt, ám a 48. körben nagyot hibázott: lesodródott a pályáról, és ugyan vissza tudott még jönni a mögötte egy másodpercen belül autózó Hamilton elé, de az eset annyira necces volt, hogy rögtön vizsgálat alá vonták.

Csak a szerencsént múlt, hogy nem lett ebből ütközés:

Az eset miatt Vettel 5 másodperces időbüntetést kapott nem biztonságos visszatér és egy másik pilóta leszorítása címszó alatt. Az persze jó kérdés, hogy lehetett volna másképp visszajönni, mit lehetett volna másképp csinálni, hogy a hiba ellenére elmaradjon a büntetés.

Mindenesetre mire a szankcionálás mértéke kiderült, a német már 2,5 másodperccel vezetett Hamilton előtt, ekkor még 10 kör volt hátra. A különbség azonban nemhogy nőtt, hanem csökkent a két pilóta mögött.

A futamon végül Vettel ért elsőként célba, de Hamilton nyerte a Kanadai Nagydíjat, a két pilóta helyet cserélt, a harmadik helyre Charles Leclerc ért még oda:

Formula 1 on Twitter

🏁 TOP TEN (LAP 70/70) 🏁 HAM VET LEC BOT VER RIC HUL GAS STR KVY #CanadianGP 🇨🇦 #F1

(Fotó: Getty Images)

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.