Először sikerült győzelmet aratnia Michelisz Norbinak a WTCR néven újraszervezett túraautó-világkupában, a Slovakiaringen rendezett versenyhétvége harmadik futamán. Olvashattad már, hogyan szerzett rajt-cél győzelmet, most pedig nézd meg képeken is a magyar pilóta sikerét!

A harmadik futamon már az első körben nagy volt a kavarodás, ennek nyomán a Zengő Motorsportos Nagy Norbinak – aki az előző futamon élete első dobogós helyét szerezte – ki kellett állnia, és még öthelyes rajtbüntetést is kapott a következő versenyre. Csapattársa, Szabó Zsolt azonban végül az első tízben futott be, újabb egy ponttal gyarapítva az alakulatot.

Ha lemaradtál a futamról, nézd meg ezt a klipet Michelisz hétvégi sikeréről:

Michelisz Norbi megúszta a tömegkarambolt, és az élen várta a folytatást a safety car mögött. Mire elrajtolt a mezőny, a mögötte ugrásra kész Yvan Müllernek kiszakadt az első kereke, ami egy fokkal nyugodtabbá tette Michelisz versenyét az élen. Norbi a célig maga mögött tartotta a teljes mezőnyt, és ezzel újra feljött a bajnokság harmadik helyére, Tarquini és Müller mögé.

A szlovákiai versennyel véget értek az európai futamok, a folytatásra több, mint két hónapot kell várnunk, szeptember végén Sanghajban kezdődik újra a túraautó-világkupa versenye.

Ez is érdekelhet:

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon