Újabb márka érkezett meg Magyarországra: az Automobili Lamborghini megnyitotta hivatalos márkakereskedését Budapesten, ahol a vásárlóknak igazi élmény lesz személyre szabni az olasz álomautókat.

Budapesten, a Szerémi úton nyitotta meg magyarországi márkakereskedését a Lamborghini. A helyszín nem véletlen, ugyanis a Porsche Inter Auto Hungaria lett az olasz márka importőre, a Porsche és a Bentley márkák bemutatótermeinek társaságában, igényes környezetben lehet megcsodálni és megrendelni a Lamborghini álomautóit.

Az importőr kiválasztásában bizonyára nagy szerepe volt annak is, hogy a Porsche Inter Auto más országokban már ellátja a Lamborghini képviseletét, ezért szinte nem volt kérdés, hogy a Magyarországon éppen harminc éve jelen lévő társaság forgalmazza és szervizeli az olasz szuperautókat. A márkának egyébként 182 kereskedése van világszerte.

A 245 négyzetméteres budapesti szalonban nemcsak a kiállított autókat lehet megcsodálni, de az Ad Personam programban a vásárlók teljesen személyre szabhatják leendő Lamborghini modelljüket.

Szinte korlátlanul válogathatnak a karosszériaszínek, felnik és bőrkárpitok mellett a különféle varrások, biztonsági övek, szénszálas elemek és más exkluzív kiegészítők között.

Stephan Winkelmann, az Automobili Lamborghini elnöke hagyományosan aláírt egy autómodellt az új márkakereskedés megnyitása alkalmával

A konfigurációt érdemes a Lamborghini szülővárosában, Sant’Agata Bolognesében befejezni, ahol a megújult Ad Personam Studióban még szélesebb körben lehet egyedivé tenni az autókat, a vásárlók pedig a gyártási folyamatot is megtekinthetik. A Lamborghini hangsúlyozza, hogy nemcsak autót, hanem életérzést ad az ügyfeleinek, akik számára élményprogramokat is szerveznek.

A budapesti szalon megnyitóján részt vett az Automobili Lamborghini elnöke, Stephan Winkelmann, aki kiemelte, hogy a márka határozott úton halad az elektromosítás felé. Ennek első lépcsője az Aventador utódjaként érkező új Revuelto, az 1015 lóerőre képes plug-in hibrid szuperautó, amelynek egy Bianco Monocerus színű példánya a budapesti szalonban is megmutatta magát.

A Lamborghini kínálata további villamosított modellekkel bővül 2024-ben, érkezik az Urus plug-in hibrid változata és a Huracán hibrid utódja, 2028-ban pedig egy negyedik modellsorozatot is felvesz a választékába a Lamborghini. A márka történelmére utalva ez egy kétajtós, négyüléses granturismo lesz, crossover stílusban, tisztán elektromos hajtással.

Stephan Winkelmann a megnyitón kiemelte, hogy az elektromos autók korában is fontos lesz a Lamborghini számára, hogy élményeket adjon, igazi álomautó legyen.

Mindez pedig egy nagy lépéssel közelebb került a budapesti rajongókhoz, akiknek immár nem kell Bécsig utazniuk, Budapesten is vonzó, új környezetben fedezhetik fel a Lamborghini világát.

(Fotók: Hirling Bálint)

Ez is érdekelhet:

A Lanzador viszi a Lamborghinit az elektromos autók korába

Kiderült, hogyan képzelik a Lamborghininél a jövő elektromos autóját.

Két évre előre elkelt az összes példány az új Lamborghiniből

Az Aventador utódja elég erősen indította a pályafutását.

A Revuelto új korszakot kezd a Lamborghini történelmében

V12-es benzinessel és három elektromotorral itt az Aventador utódja, ami egészen elképesztő lett.

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában