Már azelőtt elárulta a Lamborghini, hogy rekordot döntött a Nürburgringen a Huracán Performante változata, minthogy megmutatta volna, hogyan is néz ki a kisebbik sportkocsijának kihegyezett változata. Most leleplezték, és nem győzünk álmélkodni.

Genfben az autószalonon állította ki a Huracán Performante kivitelét a Lamborghini, és hogy biztosan útba ejtsd a standot, ha a kiállításon jársz, már előre elárulta, és videón meg is mutatta, hogyan döntötte meg a Nürburgring körrekordját a tízhengeres sportkocsi kihegyezett változata. A Performante csomagtól pedig még dögösebb lett az alapállapotban is elég vonzó Huracán, amit narancs és zöld matt fényezéssel tettek még feltűnőbbé.

A Huracán még több szénszálas anyagot hasznosított, amivel további 40 kilogrammal 1382 kg-ra szorították le a tömegét. A hátsó légterelő, a motorházfedél, a lökhárítók és a diffúzor is kompozitból készültek. A jobb köridőhöz járul hozzá az aktív aerodinamika is, ami jelentősen több leszorítóerőt termel a Huracán szériaváltozatánál. A karosszéria merevsége 50 százalékkal jobb lett.

És így szól:

V10-es motorja a legerősebb tízhengeres, ami valaha Lamborghini autójába került, az 5,2 literes szívómotor teljesítményét 640 lóerőre, a maximum nyomatékát 600 Nm-re növelték. A Performante így 2,9 másodperc alatt gyorsul százra, és hat másodperccel később már kétszázzal tép, és százról 31 méteren is képes megállni. A végsebessége 325 km/óra.

És ezt olvastad már?
Hogyan válasszunk minden igénynek megfelelő számítógépházat?
További cikkeink a témában