A bemutatása után négy évvel itt a Lamborghini szabadidő-terepjárójának még izmosabb változata, az Urus Performante, ami az extra lóerők mellé könnyebb is lett.

Már több mint négy éve annak, hogy a Lamborghini bemutatta a saját szabadidő-terepjáróját, és az Urus sikeresnek mondható, ugyanis több mint húszezer példány kelt el belőle. Sejteni lehetett, hogy a bolognai gyártó egy még izmosabb változaton dolgozik, ugyanis nemrég rekordot döntöttek vele a Pikes Peak hegyi pályáján, most pedig le is leplezték az Urus Performantét.

A Bentley Bentayga és a Porsche Cayenne orrából ismerős 4 literes biturbó V8-as motor eddig 650 lóerőre volt képes az Urusban, a teljesítményét a Performante változathoz 666 lóerőre növelték. Az ördögi szám aligha véletlen, mindenesetre ezzel gyorsabb is lett az Urus, ami

3,6 helyett 3,3 másodperc alatt gyorsul százra, a végsebessége 306 km/óra.
A Performante változat nemcsak erősebb, de könnyebb is lett az eddig ismert Urusnál.

A légbelépővel ellátott motorházfedele és a hátsó lökhárító egy része szénszálas anyagból készült, felárért a tető is lehet karbon. A saját tömege ennek köszönhetően 47 kilogrammal csökkent, az új lökhárítókkal 2,5 centiméterrel hosszabb is lett az Urus Performante.

Mindez még nem minden, az új hátsó légterelő 30 százalékkal növeli a leszorítóerőt, a kerekek 23 colosak is lehetnek, a futóművet két centivel ültették, ezen kívül a Lamborghininél a hátsókerék-kormányzást is átdolgozták, hogy még közvetlenebb legyen.

A választható üzemmódok közt újdonság a Rally mód, amit murvás-saras utakra szánnak.

Ez is érdekelhet:

Rekordidőt ment a Lamborghini Urus a hegyi pályán

Házon belüli márkától vette el a rekordot.

Még többet hoztak ki a Lamborghini Urusból

800 lóerőhöz izmosabb karosszéria jár.

Izlandot bejárni tökéletes eszköz a Lamborghini Urus

Csodás képeket mutatunk a hét Urus túrájáról.

És ezt olvastad már?
Michael Schumacher is ezzel kezdte – a Ford visszatér a Formula–1-be
További cikkeink a témában