Nagy autórajongó Rowan Atkinson, akit mindenki Mr. Bean szerepéről ismer, elég csak annyit mondani, hogy McLaren F1-ese is volt már. Nem valószínű, hogy a növekvő rezsiszámlája miatt, de most egy újabb álomautójától válik meg.

1979-ben jelent meg a frankfurti autószalonon, és a következő évben az európai év autója díjat is elnyerte a Lancia kompakt autója, a Giugiaro által tervezett Delta mégsem erről vált ismertté, hanem arról, hogy az Integrale változata a nyolcvanas-kilencvenes években uralta a rali-világbajnokságot. A nevezéshez szükséges közúti változat pedig mindenki álomautójának számított.

A kilencvenes évek elején jöttek ki az Evoluzione változatok, utolsóként az Evo II, amiben a kétliteres, 16 szelepes turbómotor teljesítményét 215 lóerőre növelték. Csak 4223 példány készült ebből a kivitelből, amivel

a Delta Integrale olyan legendás Lanciák mellé iratkozott fel, mint a Fulvia, a Stratos és a 037 Stradale.

A képeken látható példányát eredetileg Japánba szállították, majd 2011-ben került vissza az Egyesült Királyságba. Mindig gondosan karbantartották, és még csak 87 ezer kilométer volt benne, amikor 2021-ben megvásárolta Rowan Atkinson.

Mr. Bean nem élvezte sokat, mert most meghirdette az autót, 90 ezernél is kevesebb kilométerrel.

Ritkának számító Lord Blue fényezésére ráfér egy kis gondoskodás, de 16 colos kerekeivel, Momo sportkormányával és alcantara-borítású Recaro kagylóüléseivel

ez a Lancia Delta Integrale Evoluzione II pontosan úgy néz ki, ahogyan megálmodtad.

Február végén a Silverstone Auctions árverésén lehet lecsapni rá, 65-75 ezer fontot várnak érte, ami több mint 30 millió forintot jelent.

Ez is érdekelhet:

Báránybőrbe bújt farkas álomautóitól válik meg Rowan Atkinson

Nehezen tudnánk dönteni a Lancia Thema 8.32 és a Mercedes-Benz 500 E között.

Hihetetlenül keveset futott Lancia Delta Integralét találtak

Lehet, hogy többet mész egy nap, mint amennyit ez a harminc éves Integrale ment összesen.

Támogatott és ajánlott tartalmaink
További cikkeink a témában
Ahol a csúcsminőségű bútor életszemléletté nemesül
Hirdetés