A Land Rover háromféle hosszúságú változatban gyártja a Defendert, és ezek közül a rövidebbre építettek már kabriót, de most ennél is merészebbet találtak ki: a kétüléses, levehető tetős Spydert.

Pár hónapja azt írtuk, hogy már csak a kabrió hiányzott a Land Rover Defenderből, amikor bemutattuk a holland Niels van Roij által tervezett, és a Heritage Customs által épített vászontetős modellt. Akkor még nem is sejtettük, hogy a Project Kahn karosszériaépítő cége, a Flying Huntsman ennél is merészebb változatot tervezget.

A vászontetős kabrió terepjáró egyáltalán nem szokatlan műfaj, hiszen a klasszikus típusokból épült már ilyen a Suzuki Jimnytől a Jeep Wrangleren át a Mercedes-Benz G-osztályig. A Project Kahn azonban

nem egyszerű kabriót képzelt el a Defenderből, hanem a tető nélküli sportautók mintájára készült Spydert, ami értelemszerűen csak kétüléses.

A két ülés mögé roadsteres áramvonalidom kerül, ami egyben formás bukókeretként is szolgál. Az alumíniumból hajtogatott idom alatt jut hely a csomagtérnek, de a levehető tetőnek is. A Project Kahn ezennel várja a megrendeléseket, egy teljesen személyre szabott példány hat hónap alatt készül el a műhelyükben, és évente nyolc autó építését vállalják.

Ez is érdekelhet:

Már csak a kabrió hiányzott az új Land Rover Defenderből

Nem gyári alkotás, de olyan alapos munka, hogy akár az is lehetne a vászontetős Defender.

Klasszikus stílusú, de nagyon megy ez a V8-as Land Rover Defender

Régies ruhába öltöztették, de V8-as motorral szerelték az eredeti Defendert.

Tengerparti terepjáró a Land Rover Defender Marine Edition

Huszonöt darabot gyártanak a szörfdeszkás Land Rover Defenderből.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Szaftos húsokért, bomba jó sörökért és lazán elegáns hangulatért ide kell beülnöd

Egy ajtó máris bezárult Carlos Sainz előtt?

További cikkeink a témában
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hirdetés