Rövid változatban, régi időket idéző kék színnel és szörffel a tetején készül a Land Rover Defender huszonöt darabos limitált szériája, amivel könnyű meghódítani a tengerpartot.

Eredetileg több célra is felhasználható mezőgazdasági munkagépnek született a Land Rover Defender őse, de az évtizedek során híresen nagyszerű terepjáró, strapabíró és a világ legkülönbözőbb pontjait meghódító expedíciós jármű lett belőle, végül pedig mindent leküzdő szabadidő-autó, aminek akár a csörlő vagy a szörfdeszka is remekül áll.

Már az 50-es évektől kezdve használta a Land Rover a Marine Blue nevű kék árnyalatot, melyet jól visel az új Defender is.

Utastere már távolról sem olyan puritán, mint a klasszikus Defenderé, cserébe jól keverednek az olyan kötelező elemek, mint a műszerfal szélén lévő kapaszkodó és a cserszínű finom bőrkárpit. Az üléseken túl a műszerfalon és az ajtókárpiton is megjelenik a barnás árnyalat, mely a fehér kiegészítőkkel igazán szuper hangulatot csinál a Defender belterében. A panoráma üvegtetőn keresztül pedig látható az autóhoz járó gyári tartón rögzített, Defender feliratú szörf is.

Négyküllős kormányán túl digitális óracsoporton olvashatóak le a legfontosabb menetadatok, a fedélzeti rendszer pedig érintőképernyőn át kezelhető, innen érhetőek el a terepre szánt beállítások és a kamerák képe is. A Land Rover Defenderben azért megmaradtak a fizikai kapcsolók is a váltókonzolon.

Modern ruhába öltöztetett klasszikus a kék fényezésű, fehér kiegészítőket viselő Defender 90.

Rövid tengelytávjával még terepjárónak is ideális az új Defender, ami pont így mutat a legjobban. A limitált szériás autóra a szörfdeszka tartón túl rákerül az oldaldoboz is, valamint fehér tetővel és kilincsekkel dobják fel a megjelenését, melyekhez tökéletesen passzolnak a fehér lemezfelnik.

Kizárólag a tengert idéző kék színben érhető el a Defender 90 Marine Blue Edition, melyből huszonöt darabot készít a Land Rover a a németországi Syltben zajló 2023-as Kitesurf Világkupa alkalmából. A Defender 90 SE felszereltségre épülő autóért közel százezer eurót kérnek.

Ez is érdekelhet:

A legenda folytatásaként itt a vadonatúj Land Rover Defender

Csúcstechnikával jön a G-osztály és a Wrangler ellen.

James Bond ellenfelének autója inspirálta ezt a Land Rover Defendert

Limitált szériában piacra dobják az új Bond-film rosszfiúinak terepjáróját.

A hosszúnál is hosszabb Defendert alkotott a Land Rover

Hosszabb lett még a Range Rovernél is.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Szaftos húsokért, bomba jó sörökért és lazán elegáns hangulatért ide kell beülnöd

Egy ajtó máris bezárult Carlos Sainz előtt?

További cikkeink a témában
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hirdetés