A Nissan és az Italdesign a közös jubileumára készítette a GT-R alaposan átdolgozott kiadását, aminek a koncepcióját már két éve megvillantották. Most pedig megérkeztek a képek a végleges változat első példányáról.

Az Italdesign eredetileg a márciusi genfi autószalonon mutatta volna be az általuk tervezett Nissan GT-R végleges változatát, helyette most újabb képeken csodálhatjuk meg az egyedi szuperautót, amit az ötvenedik születésnapjára álmodott meg az olasz dizájnstúdió. A koncepcióautó és a 3D képek után már azt a változatot mutatjuk, ami tényleg gyártásba is kerül.

A Nissannal együttműködve 50 darabot építenek meg a GT-R-ből, ami alaposan különbözik az immár 13 éve gyártásban lévő sportautótól. A karosszériát teljesen áttervezték, és még az aerodinamikán is dolgoztak, hátulra aktív légterelő szárny került.

A motorházfedél alatt a 3,8 literes biturbó V6-os motor Nismo által tuningolt változata dolgozik 720 lóerővel.

Az évfordulóra utalva GT-R50 névre keresztelt sportkocsi minden egyes példányát egyedi igények szerint építik meg,

és ez el is várható egy olyan autónál, amiért 990 ezer eurót, azaz 350 millió forintot kérnek. A szállítása azonban késik egy kicsit, az első példányok csak 2020 végén, 2021 elején kerülnek az utakra.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
2,5 másodperc alatt van százon ez a Porsche 911
Budapest legközpontibb terasza úgy újult meg, hogy azonnal a törzshelyed lesz!