Sok opciója nincs Lewis Hamiltonnak, ha nem akar visszavonulni, de Jenson Button szerint nem is fog.

Elméletileg Lewis Hamilton szerződése a 2023-as idény végén lejár a Mercedesnél, egyelőre még nem jelentették be a hosszabbítást, de a felek nyilatkozatai alapján ez valószínűleg csak idő kérdése. Persze azt nézve, hogy a hétszeres világbajnoknak a tavalyi évhez hasonlóan idén sincs esélye nemhogy egy újabb vb-elsőségre, de még egy futamgyőzelemre sem, egészen addig nem zárható ki teljes biztossággal az esetleges távozása, amíg alá nem írta a kontraktusát a Mercedesszel.

A most 38 éves brit egykori csapattársa, a 2009-es világbajnok Jenson Button szerint Hamilton maradni fog a Mercedesnél, de igazából nem is tehet mást:

„Hűséges a csapatához, de nincs is sok választási lehetősége. A Red Bullnál nehéz elképzelni Max csapattársaként, és nem hiszem, hogy a Ferrarihoz igazolna. Az Aston Martinnál pedig mindkét pilótaülés hosszú időre ki van adva. Azt gondolom, a Mercedesnél van jövője. Lojális alkat, és jó látni, hogy a nehezebb időszakban is kitart a csapattal. (...) Ha a csapatnál marad, akkor ismét a csúcsra jutnak, nem hiszem, hogy vissza fog vonulni.”

(Forrás: Planetf1.com, fotó: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

Carlos Sainz egy nem alkuképes feltételhez kötötte a Ferraritól való eligazolást

Öt futam elég volt hozzá, hogy a teljes vérátömlesztés lehetőségén gondolkodjon el a francia istálló vezetősége – pilóta- és csapatfőnökcsere is lehet.

Red Bull: Hol vannak a többiek?

Még a Red Bullt is meglepte, hogy ennyire dominálnak.

És ezt olvastad már?
Kinek és mire jó egy motorcsónak Magyarországon, pláne ha ilyen erős?
További cikkeink a témában