A Lotus nemsokára elkezdi kiszállítani az elektromos hajtású szupersportautója, az Evija első példányait, és az első ügyfelek közt lesz Jenson Button is: az ő kocsija a 2009-ben világbajnokságot nyert Fomula-1-es autóját idéző festést kapott.

A világ legerősebb sorozatgyártású autójának ígérte a Lotus, ezért még a bevezetése előtt 2000-ről 2040 lóerőre növelte az Evija teljesítményét, és bár a 2019-ben leleplezett modellre sokat kellett várni, hamarosan végre átvehetik az első példányokat az ügyfelek. Ott lesz közöttük Jenson Button is, aki egy elég különleges példányt állíthat a garázsába.

Filmbe illő történet volt, hogy 2009-ben Jenson Button nyerte meg a világbajnokságot a Formula–1-ben esélytelennek tartott Brawn GP-vel, és ezt a 750 lóerős V8-as versenyautót idézi fel a Lotus Evija festése. A fehér autóra fekete és sárga sávok kerültek, és bár többféle dizájnt kipróbáltak, Button végül ezt a stílusos mintát választotta magának.

Az Evija nemcsak a színével, hanem az apró részleteivel is emlékeztet a Brawn BGP 001-re,

ezzel is mutatva, hogyan lehet személyre szabni egy autót a Lotusnál. A visszapillantó tükröket helyettesítő kihajtható kamerák fedelére Button korabeli 22-es rajtszáma került, az ülések közötti alumíniumbetétre pedig az összes nagydíjgyőzelmének nevét gravírozták.

A jelenleg az Egyesült Államokban élő Jenson Button a képek láttán alig várja, hogy a garázsába tudja állítani a Lotust, amely egyben az első elektromos autója lesz. A Lotus kínálatából az Emirát is megrendelte már, klasszikus zöld színben és a felesége kérésére automata váltóval, hamarosan pedig egy Eletre lesz a családi autója, amelybe a gyerekek is beférnek.

Ez is érdekelhet:

Az elektromos Lotus lesz a Tesla legújabb kihívója

A legerősebb szériagyártású autó lenne az Evija.

Mutatjuk az első képeket Keanu Reeves Formula–1-es filmjéből

A Brawn GP csodálatos sikertörténetét dolgozza fel, és még az idén bemutatják.

Jenson Button már kipróbálta a legújabb Lotust

Ha valakinek, akkor egy F1-es világbajnoknak adhatunk a szavára.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Moszkvics ilyen nagy még nem volt, mint a legújabb

További cikkeink a témában