A bemutatója után idén már gyártásba is kerül a japán Aspark Owl, ami a világ leggyorsabb szuperautója lesz, 1,9 másodperc alatt éri el a százas tempót. Az autóhoz csak limitált példányszámban lehet hozzájutni.

Három éve a frankfurti autószalonon leplezte le szuperautóját a japán Aspark, és két évvel később már a sorozatgyártásra szánt változatban készült el az Owl.

A fantasztikus formájú, alig 99 centiméter magas, csupa szénszálas anyagból készült szupersportautó érdekessége, hogy a világ legjobban gyorsuló közúti modellje lesz.

A négy elektromotor kombinált teljesítménye 2012 lóerő, a legnagyobb nyomatéka 2000 Nm,

amivel az Aspark Owl mindössze 1,9 másodperc alatt gyorsul fel 0-ról 100 km/órás sebességre. A végsebessége 400 km/óra, a 64 kilowattórás akkumulátor egy feltöltésével pedig akár 450 kilométert is képes lesz megtenni.

Az Aspark most bejelentette, hogy világszerte megállapodtak a kereskedőkkel, ezért idén már kapható lesz az Owl.

Japánban, Oszakában saját bemutatótermet is nyitottak, ahol az első két prototípust lehet megtekinteni. A gyártás Olaszországban, a Manifattura Automobili Torino műhelyében folyik majd.

Az Owl mindössze 50 példányban készül, ebből húszat szánnak az európai, húszat az ázsiai és közel-keleti, és tízet az amerikai vevőknek.

A teljesítményéhez hasonlóan az ára sem szerény, 2,9 millió eurótól kezdődik, ez egymilliárd forintnak felel meg.

A legnagyobb riválisai közé a szintén hamarosan érkező Rimac C_Two, valamint a később várható Lotus Evija és Tesla Roadster sorolható.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
55 éve nyomul Alpine-okkal a francia autópálya-rendőrség