Nem adja fel a genfi autószalon szervezője, jövőre is nekifut a kiállítás megrendezésének, az időpontját mindenesetre már kitűzte.

A mostani időszak nem az autókiállításoké. Az utóbbi években egyébként is csökkent az érdeklődés a reflektorfényben csillogó újdonságok seregszemléje iránt, több nagy autógyártó is kihagyta a részvételt a költségek miatt, és a látogatók száma is elmaradt a korábbitól, de olyan még nem sokszor fordult elő, hogy elmaradt volna a genfi autószalon.

Pedig most egymás után kétszer is elmaradt a genfi show.

2020-ban egy héttel a nyitás előtt fújták le az eseményt az éppen akkor kirobbanó pandémia miatt, pedig már szinte teljesen berendezték a csarnokokat. Majd amikor látszott, hogy egyhamar nem javul a helyzet, még azon a nyáron lemondták a 2021-es eseményt is.

Most már látszik a fény az alagút végén, ezért a genfi autószalon szervezője azt reméli, hogy 2022-ben megtarthatja a neves kiállítást, immár 91-edik alkalommal. A dátumát mindenesetre kitűzték,

2022. február 19-től 27-ig várná a látogatókat a genfi Palexpo, és előtte február 17-18-án nézhetné meg a sajtó az újdonságokat.

Az érdeklődés felkeltésére meglepetést is ígérnek a szervezők, de erről részleteket csak hetek múlva árulnak el. A kiállítóknak egyébként július közepéig van lehetőségük regisztrálni, a legkésőbb akkor derül ki, hogy az autógyárak részéről mekkora az érdeklődés a szalonra, amit 1905 óta rendeznek meg, és az utolsó években 600 ezer látogatót vonzott.

Ez is érdekelhet:

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Szaftos húsokért, bomba jó sörökért és lazán elegáns hangulatért ide kell beülnöd

Újra zúghat a Volga, de eddig sem volt könnyű dolga

További cikkeink a témában
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hirdetés