Fabio Quartararo megnyerte karrierje első futamát a MotoGP-ben, Marc Márquez előbb hibázott, majd visszajött, később bukott a Spanyol Nagydíjon.

A koronavírus miatt három hónapos késéssel, de elrajtolt a MotoGP 2020-as idénye. Az első helyről induló Fabio Quartararo a rajt után visszacsúszott a negyedik helyre, előbb Vinales, majd a világbajnok Márquez vezetett. A hondás azonban még az első körökben elnézett egy kanyart, egészen a mezőny végére csúszott vissza.

Quartaro közben feljött, átvette a vezetést, magabiztosan tartotta az első helyet. Marc Márquez óriási tempót diktálva sorra előzte az ellenfeleit, reális esélye volt a dobogóra, de a verseny utolsó szakaszában ismét hibázott, nagyot esett:

Quartararo megnyerte karrierje első futamát a királykategóriában, ezzel húsz év után újra francia győztese van egy MotoGP-futamnak. Vinales bejött a második helyre, Divizioso pedig egy nagy hajrával behozta a gyári Ducatit a harmadik helyre.

Valentio Rossi az egész hétvége során szenvedett, a versenyen a középmezőnyben küzdött, végül nem tudta befejezni a futamot.

Spanyol Nagydíj, végeredmény:

Támogatott és ajánlott tartalmaink
További cikkeink a témában