Egyre inkább úgy tűnik, utolérték a Red Bullt, megvan, hogy lehet ez.

A Monacói Nagydíj versenyhétvégéje messze nem úgy sikerült, ahogy azt a Red Bull szerette volna. Az időmérőn Sergio Pérez már a Q1-ben kiesett, így a mezőny végéről rajtolhatott (egy olyan pályán, ahol egészen lehetetlen az előzés), míg Max Verstappen csak a hatodik helyet tudta elcsípni, és végül ebben a pozícióban is intették le – legalább ő célba ért, mexikói csapattársának még ez sem jött össze, igaz nem saját hibájából:

Képeken a Monacói Nagydíj óriási elsőkörös drámája

Még az első kört sem tették meg a pilóták a Monacói Nagydíjon, máris piros zászlóval kellett megszakítani a versenyt. Mutatjuk, miért.

Akárhogy is, ez volt zsinórban a második olyan versenyhétvége, ahol az osztrák istálló nemcsak nehézségekkel küzdött, de az elmúlt éveket szinte már fájóan domináló Red Bull alulmaradt ellenfeleivel szemben.

A korábbi F1-es versenyző és a Sky Sports szakkommentátorként tevékenykedő Martin Brundle látja a probléma okát, szerinte a szezon előtti események most kezdik utolérni a csapatot:

„Semmi kétségem sincs afelől, hogy a Red Bull háza táján történt eseményeknek negatív hatása van a pályán nyújtott teljesítményükre. Szerintem kétségbeesetten várják, hogy visszatérjenek a normális kerékvágásba a következő versenyen, Montrealban.”

Mint ismert a Red Bullon belül hatalmi harcok dúlnak, mindemellett (vagy éppen ezért?) kulcsemberek távoztak a csapattól – például a tervezőzseni Adrian Newey, akit akár még az istálló tanácsadója, Helmut Marko, és a háromszoros világbajnok pilóta, Max Verstappen is követhet–, ráadásul ott van még a Chris Horner csapatfőnök személye körül kialakult botrány is.

Martin Brundle elmélete érdekes, tekintve, hogy egy technikai sportágról van szó, annak fényében pedig meg pláne annak tűnhet, hogy szemmel láthatóan nem Max Verstappenen múlnak a dolgok, ugyanakkor egyben logikus magyarázat is lenne a Red Bull visszaesésére – hasonlóan látja a helyzetet a háromszoros világbajnok holland édesapja, Jos Verstappen is:

(Forrás: Racingnews365.com, fotó: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

Támogatott és ajánlott tartalmaink
További cikkeink a témában