Nem sok kell a holland címvédéséhez.

Nem egészen úgy sikerült a múlt hétvégi Szingapúri Nagydíj Max Verstappen számára, ahogy az tervezte, a nyolcadik helyről rajtolva csak hetedikként ért célba, ami azt is jelentette, hogy egyelőre még nem jött össze számára a címvédés.

Pérez nyert, a többiek küszködtek Szingapúrban

Pérez lerajtolta Leclerc-t, Hamilton megjárta a falat, Verstappen végigelőzte a versenyt, mégis csak hetedik lett az ázsiai villanyfényes F1-es futamon.

Most hétvégén azonban újabb esélye nyílik arra, hogy idő előtt lezárja a világbajnoki küzdelmeket. Öt futammal a vége előtt (matematikailag) rajta kívül még ketten vannak versenyben a vb-címért: Charles Leclerc és Sergio Pérez. A holland előnye velük szemben 104, illetve 106 pont:

Ez pedig azt jelenti, hogy 8, valamint 6 ponttal kell többet szereznie náluk Szuzukában, hogy összejöjjön a címvédés. Ez pedig úgy lehetséges, ha...

 • Verstappen nyer + megszerzi a leggyorsabb körért járó plusz egy pontot.
 • Verstappen nyer és Leclerc a második helynél hátrébb végez.
 • Verstappen a második + megszerzi a leggyorsabb körért járó plusz egy pontot, illetve Leclerc maximum ötödik, Pérez pedig maximum negyedik.
 • Verstappen a második, miközben Leclerc maximum ötödik vagy hatodik a leggyorsabb körrel, Pérez maximum negyedik vagy ötödik a leggyorsabb körrel.
 • Verstappen a harmadik + megszerzi a leggyorsabb körért járó plusz egy pontot, miközben Leclerc maximum a hatodik, míg Pérez pedig az ötödik.
 • Verstappen a harmadik, miközben Leclerc maximum a hetedik, Pérez pedig maximum a hatodik.
 • Verstappen a negyedik + megszerzi a leggyorsabb körért járó plusz egy pontot, miközben Leclerc nem végez előrébb a nyolcadik helynél, míg Pérez a hetedik helynél.
 • Verstappen a negyedik, miközben Leclerc maximum a nyolcadik vagy kilencedik a leggyorsabb körrel, míg Pérez maximum a hetedik vagy nyolcadik a leggyorsabb körrel.
 • Verstappen az ötödik + megszerzi a leggyorsabb körért járó plusz egy pontot, miközben Leclerc maximum a kilencedik, Pérez pedig a nyolcadik.
 • Verstappen az ötödik, miközben Leclerc maximum a kilencedik vagy a tizedik a leggyorsabb kört is megfutva, míg Pérez maximum a nyolcadik vagy kilencedik a leggyorsabb körrel.
  Verstappen a hatodik + megszerzi a leggyorsabb körért járó plusz egy pontot, miközben Leclerc maximum a tizedik, Pérez pedig a kilencedik.
 • Verstappen a hatodik, miközben Leclerc nem szerez pontot, míg Pérez legfeljebb kilencedik vagy tizedik a leggyorsabb körrel.

(Fotó: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

Még az is lehet, hogy elveszik Verstappen tavalyi világbajnoki címét

Az állítólagos kiszivárogtatott információk alapján bajban lehet a Red Bull és még egy másik istálló is.

Akár négy F1-csapatnak is adhat motorokat a Red Bull

Melyik csapatokat tudnád elképzelni Red Bull-motorokkal?

A csapatoknál, sőt, még az F1-nél is kiverte biztosítékot a 2023-as versenynaptár

Az FIA eljárása a jövő évi menetrenddel kapcsolatban nem feltétlenül erősíti a viszonyt a Forma–1-gyel és a csapatokkal sem.

És ezt olvastad már?
„Idióta baromnak kell lenned ahhoz, hogy azt állítsd, csak az autója miatt lett világbajnok”