Nyitott tetővel is itt az egyik legizgalmasabb McLaren

Számíthattunk rá, hogy a 765LT bemutatása után nem sokkal a McLaren elkészül a nyitott tetős változatával is. A Spider a világ egyik leggyorsabb kabriója lett.

A 765LT eredetileg is a McLaren egyik legizgalmasabb sportautója, hiszen a kínálat derekát adó 720S-sel szemben a 4 literes biturbó V8-as motor ebben már 765 lóerős teljesítményre képes, és a Longtail karosszéria formája is különlegesebb lett. A limitált szériás modellből a nevéhez méltón összesen 765 példányt építenek.

Mindez azt jelenti, hogy 2,8 másodperc alatt gyorsul százra, 7,2 másodperc alatt már kétszázon van, és 330 km/órával száguldhat, ezzel a világ egyik leggyorsabb kabriójának számít.

Az eredményt többek közt azzal érték el, hogy a 765LT Spider alig nehezebb a zárt tetős testvérénél,

a szénszálas anyagok kiterjedtebb használatának és az új, titániumból készült kipufogórendszernek köszönhetően csak 49 kilogrammal nyom többet, üresen 1278 kilogramm. Hihetetlen, de közel 600 lóerő jut egy tonnára!

50 km/órás sebeségig akár menet közben is. A zárt tetős modellhez hasonlóan a 765LT Spider is 765 példányban készül, az angol piacon 310 ezer fonttól indul az ára, ami 130 millió forintnak felel meg.

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.