Újabb okunk van nektek megmutatni a Mercedes-AMG sportautóját, hiszen az AMG GT Roadster új változatban jelent meg, és ebből az alkalomból újabb képeket is készítettek róla. A nyitott tetős S modell is felírta magát a kívánságlistánkra.

Ideje rendet tenni az AMG GT kínálatában, és ezt így gondolhatták a Mercedesnél is, amikor bemutatták a roadster újabb változatát. Jó tudni, hogy a GT Coupé és Roadster minden esetben a 4 literes biturbó V8-ast kapja, és a nevében lévő betű jelenti a teljesítményszintet.

A vászontetős Roadster eddig kétféle változatban készült: a 476 lóerős GT és az 558 lóerős GT C volt kapható nyitott tetővel, amelyek közül az utóbbi nekünk is elrabolta a szívünket. Most itt van még egy ok, amiért imádhatjuk a típust, hiszen kijött az AMG GT S Roadster változata.

A kupéhoz hasonlóan az AMG GT S Roadster teljesítménye is 522 lóerő, a legnagyobb nyomatéka 670 Nm, amivel a hétfokozatú duplakuplungos váltóval szerelt sportkocsi 3,8 másodperc alatt gyorsul százra és 308 km/óra a végsebessége.

Olvasd el, milyen volt vezetni a roadstert:

Szépség, a szörnyeteg - Mercedes AMG GT-teszt - Roadster

A Mercedes maga is nyilvánvalóvá teszi: ez a roadster máris legenda. Vele voltunk egy hétig, és azt is élveztük, amikor csak mellette álltunk. Rendszámot nem nagyon lehet elképesztőbb új Mercedesre csavarozni. Az egyszerűségében is tökéletes, függőleges pálcás maszk is jelzi ezt: se a Mercedes-Maybach, se a G 65 AMG vagy az AMG SL 65, se a kicsit korábbi sirályszárnyas SLS nem kapott ilyet.

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.