Fantasztikus versenyen szerezte meg első győzelmét a túraautó-világkupán Tassi Attila, a Honda pilótája. A portugál forduló második futamán most először állt két magyar a dobogón.

Már a portugál hétvége első futamán is pontot szerzett Tassi Attila, de a második verseny még jobban indult a számára. Girolami hátrasorolásával a negyedik helyről rajtolt, de mivel a szintén hondás Guerrieri beragadt az első rajtkockában, máris Monteiro mögött a második helyet csípte el. A portugálnak azonban felnyílt a motorházfedele, ezzel elvesztette a hazai pályán a vezetést.

Tassinak már „csak” az volt a dolga, hogy maga mögött tartsa a Hyundai három autóját, és ez egyáltalán nem volt könnyű feladat,

a mögötte autózó Jean-Karl Vernay ugyanis keményen szorongatta. Michelisz Norbi a harmadik helyre jött fel, és a célig meg is tartotta ezt a pozícióját, mögötte a csapattársa, Gabriele Tarquini ért célba.

A túraautó-világkupa történetének legfiatalabb futamgyőztese lett a 22 éves Tassi Attila,

aki ezen a hétvégén a legtöbb pontot szerezte, ezért a TAG Heuer különdíját is megkapta. A bajnokságban pedig két hétvége után máris a második helyre lépett fel: a 81 pontos Vernay mögött 58 pontja van, csakúgy, mint az utána következő Mullernek és Urrutiának.

Ez is érdekelhet:

Tassi hetedik lett, Michelisz versenye már az első körben véget ért

Magyar pontszerzést hozott az első portugál futam.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

World Margarita Day – Egy újabb ünnepet köszönthetünk köreinkben, már Magyarországon is

Gyönyörű ez a klasszikus Porsche, csak éppen teljesen elektromos

A Nissannak erre a Porsche 959-re is szüksége volt a Skyline GT-R sikeréhez

További cikkeink a témában