A jövőben nemcsak a Mercedes, hanem az AMG részleg is elektromos autókra vált, és ennek előzetesét jelenti a most leleplezett futurisztikus tanulmányautó, amit egyszerűen Vision AMG-nek hívnak.

A Mercedes nem olyan régen mutatta be a Vision EQXX névre keresztelt, elektromos hajtású tanulmányautóját, amelyen mindent az aerodinamikának és a hatékonyságnak rendeltek alá, és amelynek képességeit igazolták is egy alpesi túrán. Most pedig máris itt a Mercedes következő jövőbemutató koncepciója, a Vision AMG.

A Vision AMG azt mutatja meg, hogy milyenek lesznek a sportrészleg elektromos hajtású modelljei a jövőben.

Nem ez lenne az AMG első elektromos autója, hiszen a négyajtós AMG GT csúcsváltozata plug-in hibrid hajtást kapott, és a teljesen elektromos EQS-nek és EQE-nek is van már AMG-változata. Az affalterbachi részleg azonban ennél többre vágyik.

A jövőben nemcsak az elektromos Mercedesek sportosabb változatait készítik, hanem önálló elektromos autókat is fejlesztenek

az AMG-nél, amihez külön platformot is szánnak. Nem egy sportautóról, hanem egy praktikus, négyüléses modellről lenne szó, mint a Vision AMG, ami ezzel a Porsche Taycan riválisa lehetne.

A Vision AMG persze elég messze áll a sorozatgyártástól a kilincsek nélküli ajtókkal és a fóliázott oldalablakokkal.

A háromágú csillagot idéző menetfények, a világító hűtőmaszk és az izzó kipufogókat idéző hátsó lámpák azonban az AMG más modelljein is feltűnhetnek majd. Az ígéretek szerint 2025-ben jelenne meg az AMG első önálló elektromos autója.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Mi ez a furcsa autócska, ami rekordot döntött a goodwoodi pályán?
Egyetlen stílusos teraszról sem hiányozhat ez a kiegészítő