A korábbi Formula–1-es versenyautók mindig nagy értéket képviselnek, de közülük is kiemelkedik Michael Schumacher és Riccardo Patrese ’93-as Benetton–Fordja, amit kitűnő állapotban lehet megszerezni egy vagyonért.

Michael Schumacher egykori Benetton versenyautója is eladósorba kerül a Bonhams aukcióján, amit a Goodwood Festival of Speeden tartanak meg. A ’93-as szezonban használt Benetton B193B tervezése már Ross Brawn és Rory Bryne nevéhez fűződik, ez annak az autónak az elődje, amivel Schumacher 1994-ben megszerezte a világbajnoki címet.

Schumacher 1993-ban a negyedik lett a pontversenyben Prost, Senna és Hill mögött
A most eladósorba került autó új korában, Patresével a '93-as brit nagydíjon
A '93-as brit nagydíj dobogója: Schumacher, Prost, Patrese

A konstrukció sikere már ’93-ban látszott, hiszen a képeken látható autóval Riccardo Patrese a harmadik helyen ért célba a brit nagydíjon, ahol Schumacher egy másik ugyanilyen példánnyal második lett a győztes Alain Prost Williams–Renault-ja mögött.

Sokat mond az is, hogy 1993-ban minden befejezett futamán az első hatban ért célba az autó.
A silverstone-i kvalifikáción Schumacher is vezette ezt a példányt, a harmadik helyet szerezte meg vele az időmérőn.

3,5 literes V8-as Ford-motorja és a sebességváltója a mai napig eredeti benne, de a teljesítményét visszavették, hogy tovább és megbízhatóbban működjön, a korabeli aktív helyett pedig egyszerűbb passzív futómű került alá.

Nem sokat pihent a nyugdíjazása óta ez a Benetton, ugyanis rendszeresen előveszik különféle eseményekre. Az előző tulajdonosa az elmúlt 18 évben többször is meghajtotta Goodwoodban és Silverstone-ban, ezért rendszeresen karbantartotta, most pedig menetkész állapotban kínálja eladásra a Bonhams aukcióján.

A vezetett szerviznapló mellett egy nagy rakás extra alkatrészt is adnak az autóhoz,

például Schumacher és Patrese alkatára szabott kagylóüléseket és biztonsági öveket, tartalék váltóházat, kereket, hűtőt, ha bajos lenne hozzá alkatrészt találni. Patrese még alá is írta a Benettont, amiért 1,1-1,6 millió fontot, azaz 500-750 millió forintnak megfelelő összeget várnak.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Ha elromlik az autód az autópályán és csak 70-nel tud menni, ki ne menj a leállósávba, mert még egy százezres csekket is kapsz!