Szorosan alakult az idei túraautó-világsorozat, ugyanis a szezonzárón dőlt csak el a bajnokság, és Michelisz Norbinak végül sikerült legyőznie két riválisát, ezzel 2019 után ismét megszerezte a bajnoki címet.

Michelisz Norbi újabb bajnoki cím kapujában állt a túraautó-világsorozat utolsó hétvégéje előtt, és a makaói forduló szorosabb aligha lehetett volna, hiszen három pilóta is egy-egy pont különbséggel érkezett. Norbi pedig rendesen rákapcsolt, behúzta a pole pozíciót, és az érte kapott pontokkal máris a tabella élére állt, majd az első futamon rajt-cél győzelmet aratott.

A fordított rajtsorrendes második futamon 18 pont előnnyel indult Rob Huff és 20 ponttal Yann Ehrlacher előtt a tizedik helyről. Michelisz nem kockáztatott, és csak csapattársa, Mikel Azcona kilencedik helyét vette át. Rob Huff egészen a harmadik helyig tornázta fel magát, de egy koccanás után felnyílt a motorháztetője, kénytelen volt a bokszba hajtani.

A futamot végül az audis Frédéric Vervisch nyerte a Lynk & Co két pilótája, Santiago Urrutia és Yann Ehrlacher előtt, és ugyan utóbbinak sikerült felállnia a dobogó alsó fokára, Michelisz Norbi a nyolcadik helyen ért célba, és ezzel is

bőven elég pontot szerzett ahhoz, hogy tíz pont előnnyel behúzza a bajnoki címet – az idei mérlege négy győzelem és hét dobogós helyezés.

A korábbi túraautó-világbajnokság, majd világkupa helyére lépő TCR World Tour egy bajnokok tornájával folytatódik jövő márciusban Portugáliában, és a hírek szerint jövőre ismét az FIA világbajnoksága lehet a túraautózás legmagasabb sorozatából, amelynek Michelisz Norbi immár kétszeres bajnoka.

Ez is érdekelhet:

Újabb bajnoki cím kapujában áll Michelisz Norbi

A pole pozíció megszerzésével átvette a vezetést, de nagyon szoros lesz a szezonzáró.

Ralizni fog Michelisz Norbi, Európa-bajnoki futamon indul

Gyerekkori álmát váltja valóra, és a Zemplénben te is megnézheted, hogyan megy neki.

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában