Rengeteg friss elem és modern fedélzeti rendszer hiteti el az ötajtós MINI Cooperről, hogy minden elemében új, pedig csak nagyon jól trükköztek a formatervezők.

Nagy újdonság a teljesen elektromos MINI Cooper, ami egyetlen pillanatig sem nyugdíjazta a benzinmotoros változatot. Annyira nem, hogy egyszerűen az új arculathoz igazították a régi modellt, ezért az ötajtós változatot is megtartották.

Méretei azonnal lebuktatják a MINI Cooper ötajtós változatát, de a stílusa igazán friss.

Hetvenkét milliméterrel nagyobb az ötajtós Cooper tengelytávja a háromajtóshoz képest, ami éppen elég ahhoz, hogy kényelmesebb legyen megközelíteni a környezetbarát anyagokkal gazdagon kárpitozott utasteret. Nincsenek keret nélküli ablakai és nem olyan harmonikus ennyi kilinccsel és tetőoszloppal a forma, cserébe az első ülések döntése nélkül is be lehet ülni a hátra.

Újrahasznosított szövetből készült kárpitozás borítja az ajtók felső részét és a műszerfalat is, melyen egyetlen kör alakú érintőképernyőn jelenik meg minden a sebességtől az üzemanyagszinten át a médialejátszóig. Nincsenek külön gombjai még a szellőzésnek sem, ezért a klíma is a 240 milliméteres OLED kijelzőről vezérelhető.

Elrejtették a kipufogóját, de az ajtók kiemelkedő kilincsei és a kerékívekig lefolyó motorháztető lebuktatja a benzines MINI-t.

Izgalmas színkombinációkban rendelhető az ötajtós MINI Cooper is, akár olyan kékből fehérbe hajló színátmenetes tetőpanellel, melyből nincs két egyforma. Mivel a krómozás nem fér össze a fenntarthatósággal, ezért a MINI-k legtöbb kiegészítője fényes fekete, így az ablakkeretek és a lámpák körüli díszbetét is.

Kétféle benzinmotorral elérhető az ötajtós MINI Cooper, melyek közül a gyengébbik 1,5 literes, háromhengeres turbómotor 156 lóerős, az erősebbik változatban pedig már a 2,0 literes, négyhengeres 204 lóerős és 300 Nm nyomatékú verziója van. Az izmosabbik változat 6,8 másodperc alatt gyorsul 100-ra és 242 km/óra a végsebessége.

Ez is érdekelhet:

Örömteli villanyautó lesz a MINI Cooper SE

Magyarországra érkezett a legfrissebb MINI.

Ilyen MINI még nem volt, itt az elektromos Aceman

Kívül kicsi, belül nagy a MINI elektromos crossovere.

Igazi bűvésztrükk az új MINI Cooper

Jól figyelj, mert ez az új valójában régi.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

További cikkeink a témában
Egyedi méretre szabott öltönyök, ingek azoknak, akik különlegesre vágynak
Hirdetés